Kilian Van Looy (links) en de rest van het team is er helemaal klaar voor. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Organisatie bereidt zich voor op 25 jaar Willrock: “Volledig nieuwe poule vrijwilligers kunnen strikken”

Wilrijk -

Buurtfestival Willrock is terug van weggeweest. Vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus kan je in het Steytelinckpark genieten van de zon, de muziek en een drankje. Het festival bestaat 25 jaar, maar na twee jaar coronacrisis wordt dit weekend de 23ste editie gehouden. “We bereiden ons voor op wellicht de warmste editie ooit”, zegt voorzitter Kilian Van Looy (27).

Water en heel veel schaduw, daarmee wil de organisatie het publiek beschermen tegen de hitte van dit weekend. “We zijn een gratis festival”, zegt de kersverse voorzitter van de vzw achter Willrock. “Het publiek mag dus zelf water meebrengen. We zullen de bezoekers ook voldoende informeren over de hitte op onze sociale media.”

“Willrock was mijn jeugdbeweging en studentenvereniging in één”, zegt Van Looy. “Als 14-jarig petotterke kreeg ik de kans om mee mijn schouders te zetten onder het buurtfestival en de jaren nadien kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Dit jaar doe ik het als voorzitter, en ik heb toch wel een beetje stress.”

Van Looy is niet de enige die op jonge leeftijd bij de organisatie terechtkwam. “We proberen tijdens het festival vooral de stem van jongeren te laten horen”, zegt hij. Daarbij staan op het podium veel jonge artiesten en komt er vaak jong publiek opdagen. Toch is er voor ieder wat wils. “We proberen er sowieso één dag metal in te stoppen, mijn favoriete muziek trouwens. Maar er is ook indie rock en elektronische muziek. De jeugdbeweging uit de buurt regelt de kinderanimatie op zaterdag.”

Het team treft nu de voorbereidingen voor komend weekend. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Meltheads, Hippotraktor en Rhea

Na twee jaar stilte op het festivalterrein was het voor de organisatie niet gemakkelijk om iedereen weer op de been te krijgen. “De feeling met het festival was een beetje verwaterd”, zegt Van Looy. “Zo duurde het maanden voor we mensen bij de EHBO konden strikken. Maar dankzij onze nieuwe samenwerking met Jeugdhuis Vizit en zomerbar Chillrijk hebben we er een volledig nieuwe poule vrijwilligers bij.”

Grote namen die langskomen dit weekend? Off The Cross en Hippotraktor zijn volgens de voorzitter gevestigde namen binnen het metalmilieu. De Meltheads, bekend van onder andere Humo’s Rock Rally, passeren zaterdag de revue. “Rhea gaf dan weer een fantastische show op Werchter en zal ook zaterdag bij ons te zien zijn. Het wordt gegarandeerd een groot dansfeest.” (svo)

Meer info via Facebook- of Instagrampagina van Willrock.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio