©  rr

Viertal riskeert een jaar cel voor twee inbraken

Duffel, Lier -

Vier mensen die in een zigeunerkamp in Charleroi verbleven stonden woensdag voor de Mechelse correctionele rechtbank op verdenking van twee inbraken. Bij één ervan kon geld worden gestolen, bij het tweede feit moesten ze op de vlucht slaan omdat een bewoner hen betrapte.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich op 14 mei af. Toen kreeg de lokale politie Lier een melding van een bewoner van Tallaart dat hij enkele mensen had opgemerkt in de tuin van zijn overbuur. De politie snelde ter plaatse, maar vlak voor ze Tallaart indraaiden, sloegen de daders op de vlucht. “De politie kon de wagen met Nederlandse nummerplaten wat later aantreffen. In het voertuig zaten vier mensen”, zei de openbare aanklager.

Uit het onderzoek bleek dat ze achteraan de woning een raam hadden geforceerd. Binnen hadden ze alle kasten en laden doorzocht en geld gestolen. Het ging om enkele briefjes, maar ook om een bokaal met muntstukken. “De muntstukken werden in de auto aangetroffen en een van de vrouwen had de gestolen geldbriefjes bij zich.”

Heel snel werd duidelijk dat ze enkele uren eerder een gelijkaardig feit hadden gepleegd in Duffel. “In de Maltahoevelei waren ze een woning binnengedrongen, maar werden ze betrapt door een bewoner. Een van de bendeleden probeerde ook de bewoonster, die in een serre aan het werk was, af te leiden. Uiteindelijk zijn ze zonder buit op de vlucht geslagen. Een buurtbewoner had de vier zien wegrijden met hun wagen. Dezelfde als degene die later in Lier werd aangetroffen”, aldus nog de aanklager. Hij vroeg een jaar cel voor alle beklaagden.

De vier gaven de feiten tijdens het proces toe. Vonnis valt eind deze week. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio