© Politie Antwerpen

Fietsendief wilde fiets ‘ruilen’ voor elektrische step

De Antwerpse politie heeft deze week een 44-jarige fietsendief opgepakt. De man wou naar eigen zeggen een fiets ‘wisselen’ voor een elektrische step.

jtp

Een getuige sprak een patrouille van het Orida-fietsteam aan tijdens toezicht in de binnenstad omdat er mogelijk een fietsdiefstal had plaatsgevonden. “Ter hoogte van de Komedieplaats merkten ze een man op die luid om politie riep. Hij fietste achter iemand aan en riep dat deze zijn fiets had gestolen”, zegt de politie, die meteen de achtervolging inzette.

De inspecteurs onderschepten de man, die meteen toegaf dat hij de fiets had meegenomen. “Hij wilde deze naar eigen zeggen ‘wisselen’. De man verplaatste zich in de Everdijstraat op een elektrische step, had de fiets genomen uit de private fietsenstalling van een winkel en had zijn step achtergelaten”, aldus de politie.

De politie kon de dure gestolen fiets aan het slachtoffer teruggeven. De 44-jarige verdachte was in het bezit van drugs en bleek ambtelijk afgeschreven. Hij werd gearresteerd.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio