©  Theo Derkinderen

Celstraf en werkstraf voor diefstal van elektriciteitskabels

Duffel -

De strafrechter in Mechelen heeft twee mannen schuldig bevonden aan de diefstal van elektrische kabels in Duffel. Een beklaagde liep vijftien maanden cel op, de andere een werkstraf van 150 uur.

Het was een getuige die de politie eind april verwittigde toen hij twee mannen uit een bosje had zien komen met allerlei kabels. Die bleken afkomstig te zijn van de straatverlichting. De getuige noteerde de nummerplaat van de auto van de twee en zo kwam de politie uit bij een man uit Niel. Bij een huiszoeking werden verschillende kabels teruggevonden.

Volgens de openbare aanklager had een van de beklaagden al zeventien veroordelingen op zijn palmares staan, de andere zelfs 22.

De rechter veroordeelde Peter J. uiteindelijk tot vijftien maanden cel en een boete van 400 euro. Tomas D., die ontkende iets met de diefstal te maken te hebben, liep een werkstraf van 150 uur en een boete van 400 euro op. Voert hij de werkstraf niet uit, dan hangt ook hem een celstraf van vijftien maanden boven het hoofd. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio