©  rr

Parket eist 18 maanden cel voor man die ex, ondanks contactverbod, blijft opzoeken

Willebroek -

Het Openbaar Ministerie heeft achttien maanden cel geëist tegen een 36-jarige man uit Willebroek voor feiten van intrafamiliaal geweld. Ondanks twee eerdere veroordelingen en een contactverbod, bleef hij zijn ex lastigvallen.

E.F. werd in april van vorig jaar en begin juni van dit jaar nog veroordeeld voor partnergeweld. De rechtbank had hem onder meer een contactverbod opgelegd. Maar dat verbod legde hij gewoon naast zich neer. “Minder dan twee weken na het laatste vonnis zag een buurman hoe E.F. weer langskwam bij zijn ex. Hij zag dat de vrouw slagen kreeg en dat ze op de grond lag, terwijl de man boven haar stond. Hij alarmeerde de politie en die kon E.F. wat later aantreffen onder een auto in een garagebox”, zei de openbare aanklager.

Het slachtoffer wou geen verklaring afleggen, maar de politie zag dat de vrouw overstuur was, schrammen op haar arm had en een zwelling in het gezicht. Het slachtoffer was verschillende keren met haar hoofd tegen de grond geslagen.

“Meneer heeft geen respect voor de moeder van zijn kind en ook geen respect voor de rechtbank. Daarom vraag ik nu achttien maanden cel”, aldus nog de aanklager.

E.F. ontkende de feiten niet. “Hij beseft heel goed dat zijn gedrag niet door de beugel kon. Ik heb hem ook duidelijk gemaakt wat een contactverbod is. Zelfs als mevrouw met hem belt, moet hij de verbinding onmiddellijk verbreken. En zeker niet naar haar toe gaan. En dat begrijpt hij nu wel”, zei advocate Liesbeth De Vleeschouwer. Zij vroeg om een voorwaardelijke straf op te leggen. Vonnis valt op 1 september. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio