© BFM

Brandweer blust bermbranden op E19: aanschuiven vanop de Antwerpse Ring richting Nederland

Schoten -

Op de E19 ter hoogte van Kleine Bareel zijn woensdagmiddag kort na elkaar twee bermbranden ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen, maar zo’n 500 m² begroeiing is wel weggebrand.

jtp

De brand ontstond rond 11 uur. Verschillende brandweerposten kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. De linkerrijstrook richting Nederland was hiervoor een tijdlang versperd. Het is aanschuiven vanop de Antwerpse Ring.

De brand raakte uiteindelijk geblust, maar zo’n 500 m² begroeiing ging in vlammen op. Hoe het vuur is ontstaan, is momenteel nog niet duidelijk. Zo’n twee uur later ontstond even verderop op de E19 een tweede bermbrand. Opnieuw moest de brandweer uitrukken om het vuur te blussen. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwde om de ventilatie in de wagen uit te schakelen.

Mobiliteitsorganisatie VAB waarschuwde woensdag nog voor gras- en bermbranden omdat de bermen er door de aanhoudende droogte en het warme weer kurkdroog bij liggen. Het Agentschap Natuur en Bos schaalt de risicocode voor natuurbranden in Vlaanderen vanaf donderdag op van oranje naar rood.

LEES OOK. Antwerpse brandweer vraagt om barbecue of kampvuur uit te stellen door droogte: “Help mee om brand te voorkomen”

LIVE. Hittegolf officieel van start gegaan

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

Vastgoed

Jobs in de regio