Aan de basis van Cirque@Taque staat een groep enthousiaste jongeren, die zich het hele jaar vrijwillig inzetten. © Marc Wouters

Na twee jaar coronapauze knalt Cirque@Taque weer in Hof De Bist

Ekeren -

Hof De Bist transformeert weer tot een festivalterrein, na twee jaar. In een park vol randanimatie - en 14 andere artiesten - staan op het gratis festival zaterdag singer-songwriter Sioen en DJ Licious op het podium.

De monumentale inkompoort moet de bezoekers al van in het begin imponeren. © Marc Wouters

“Net zoals alle massa-events moest ook Cirque@Taque twee zomers lang van de affiche. Maar dat maakt het enthousiasme en de toewijding binnen de organisatie des te groter”, zegt Toon De Herdt van het festival. Behalve een dag vol muziek is Cirque@Taque ook een dag vol plezier voor heel de familie. Bovendien is de toegang gratis. Jong en oud kunnen vanaf 12 tot 18u acts en attracties ontdekken: een zweefmolen, springkastelen, een klimtoren en meer. Het cultuurcentrum 252cc zorgt voor voorstellingen tussen de optredens door. 

Mattijs De Lee (rechts) en Toon De Herdt. © Marc Wouters

“Met de line-up die de organisatie zowel in de namiddag als ’s avonds vanaf 18.45u presenteert, zijn alle elementen voor een topeditie hier verzekerd”; zegt Toon De Herdt. Blikvangers zijn Sioen, DJ Licious, de Kempenaar Used en de Antwerpse band Jaguar Jaguar. In totaal treden 16 artiesten op, verspreid over twee podia. Het grootste podium of de mainstage staat voor het kasteel. De Cirque@Tmosphere voor de dj’s vind je iets dieper in het park.

De zweefmolen is weer van de partij. Archiefbeeld uit 2019. © mawo

De vrijwilligers van het gratis familiefestival zijn druk in de weer met de voorbereidingen. “Het park ondergaat een metamorfose om de meer dan 10.000 bezoekers te verwelkomen”, zegt Mattijs De Lee namens de organisatie. “Zoals gewoonlijk is de cocktailbar helemaal eigenhandig opgebouwd met een gesjorde balkenconstructie rond een grote tent”, vertelt Toon. “Daar kruipt veel tijd in, maar het is een van die vele dingen die ons festival zo uniek maken.”

Op de dag zelf kunnen de organisatoren rekenen op de steun van 250 geëngageerde vrijwilligers. Ook districtsschepen voor cultuur Marc Elseviers trekt het vrijwilligersshirt aan. © mawo

Aan de basis van Cirque@Taque staan een aantal enthousiaste jongeren uit Ekeren en omstreken, die zich het hele jaar vrijwillig inzetten om alles tot in de puntjes geregeld te krijgen“, vertelt Mattijs. “En op de dag zelf kunnen de organisatoren rekenen op de steun van 250 geëngageerde vrijwilligers die helpen bij het tappen, randanimatie begeleiden, bonnetjes verkopen en nadien de boel opruimen.”  (mawo)

www.cirqueat.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio