©  BELGA

Rood en wit op roze wolk na winst tegen Lillestrom: 2-0

Het leven is mooi op Antwerp. Secure prestatie, simpel naar de volgende ronde, weinig energie verspeeld. Mark van Bommel weet wat hij doet.

Pieter-Jan Calcoen

Mogelijk hebt u deze enigszins overbodige – wegens de kwalificatie eigenlijk al op zak - wedstrijd op televisie gevolgd, en dan hebt u misschien geen zin meer om er ook nog eens een (weliswaar uitstekend – mopje) artikel over te lezen. Om u toch aan te moedigen door te zetten, mogen we een kort gastoptreden in onze voetbalpodcast Sjotcast weggeven aan lezers die het 8ste laatste woord uit dit verslag mailen naar onze collega Yanko Beeckman. Succes!

We kunnen Mark van Bommel eigenlijk alleen maar feliciteren voor zijn aanpak. Het was bijzonder warm op de Bosuil, het programma is druk en de uitgangspositie was royaal, maar toch koos de Nederlander ervoor om respect te tonen voor Lillestrom en de Europese coëfficiënt: hij voerde slechts één wissel door (Valencia voor Miyoshi). Ook de spelers verdienen lof: zij namen de opdracht allerminst te licht op, waren niet hautain en probeerden er een mooie voetbalavond van te maken – mooi zo. Ook het publiek kon die ingesteldheid wel appreciëren: de t-shirts gingen uit, de pintjes binnen en er was een zomerse, aangename sfeer op de Bosuil. Er zijn slechtere donderdagavonden.

Niet het minst voor Valencia. De Ecuadoraanse zomeraanwinst mocht voor het eerst aan een wedstrijd beginnen: da’s sowieso al plezant. Maar het werd nog beter, want Valencia leukte zijn basisdebuut op met een goeie prestatie en het openingsdoelpunt. Yusuf – cruciaal radartje in het geheel Antwerp – veroverde de bal, bediende Nainggolan, waarop Radja inspeelde op Valencia. Die werkte prima af: 1-0. Valencia blij, er kwam zelfs een traantje aan te pas.

 ©  BELGA

Antwerp hoefde vervolgens het gaspedaal niet meer in te duwen, het kon vanaf de 11de minuut op spaarstand naar het laatste fluitsignaal. Maar het werd daarom niet per se saai – dit Antwerp is zelfs in zijn zakelijkheid behoorlijk sexy. Valencia kon ei zo na zijn tweede goal binnenlopen, zijn kopbal (da’s precies nog een werkpuntje) ging dan weer naast. Ook de infiltrerende Gerkens liet na om de 2-0 te scoren. Wat maakte het uit…

Zelfs toen Van Bommel in de tweede helft aan het wisselen sloeg, bleef Antwerp fluks voetballen. Da’s toch wel knap: we zijn niet eens midden augustus, maar nú al is Antwerp een goed draaiende machine.

De invallers lieten zich nog opmerken. Birger Verstraete – een vaste bankzitter, maar hij móet niet weg - maakte de 2-0, terwijl Vincent Janssen een domme gele kaart pakte. Hij is zo geschorst voor de eerste match van de play-offs. Moet je daarvoor zo veel ervaring hebben? We zijn bereid Janssen tijd te geven, voetballen kan hij zeker, en toch: in de pikorde zet elke fan/waarnemer dezer dagen Frey op nummer één. Dat was niet de gedachte achter dat monstercontract.

Hoe positief we hier ook zijn – terecht, na die perfecte start in de competitie en het foutloze parcours in de Europa -, toch is alles relatief. Per slot van rekening heeft Antwerp nog niks in handen, in de Conference League belooft Basaksehir een moeilijke laatste horde te worden. Maar bon, Antwerp mag wel met vertrouwen naar Turkije, het zit op een roze wolk. Van Bommel weet wat hij doet, de Reds weten wat ze moeten doen. Dat scheelt.

  • Great Old wint makkelijk met 2-0 van slappen Noren 
  • Valencia en Verstraete tekenen voor de doelpunten
  • Antwerp treft Turkse Başakşehir FK in volgende ronde
 • Antwerp trekt vol vertrouwen richting Europese return tegen Lillestrøm: “Maar we mogen nu niet arrogant worden”

  Gazet van AntwerpenNa de 9 op 9 in de competitie, en de gunstige 3-1-uitgangspositie, leeft Antwerp goedgemutst toe naar de terugmatch in de derde Conference League-voorronde tegen het Noorse Lillestrøm. Bij de Great Old mogen we enkele wissels in de basis verwachten, al wil coach Mark van Bommel niet dat zijn team met gemakzucht aan de aftrap verschijnt.
 • Nainggolan komt aan op het trainingsveld
 • 18 spelers en 3 doelmannen 

  Grootste afwezigen? Scott, Haroun en Bataille. Zij spelen om 19u30 met de beloften tegen Cappellen. Hetzelfde geldt voor Ekkelenkamp en Avila.
 • Veel plezier tijdens een intense opwarmingsoefening
 • Geen Ekkelenkamp

  Gisteren legde hij zijn eerste groepstraining mee af maar hij speelt sowieso niet mee in de partij tegen Lillestrom
 • De Sart en Lamkel Zé trainen mee met de beloften

  Ze waren slechts met elf. De overige beloften spelen spraks een oefenpot tegen Cappellen (2e afdeling VV).  
 • 24-koppige selectie

  Mark van Bommel rekent donderdag op doelmannen Butez, De Wolf en De Valckeneer.
  Deze 21 spelers zitten in de selectie: De Laet, Bataille, Vines, Pacho, Krasniqi, Almeida, Alderweireld, Van Den Bosch, Yusuf, Nainggolan, Haroun, Verstraete, Gerkens, Fischer, Vermeeren, Scott, Balikwisha, Frey, Janssen, Miyoshi en Valencia.
 • Lillestrøm-coach geeft hoop nog niet op

  Ook Geir Bakke, de coach van Lillestrøm SK, stond woensdag de pers te woord in de aanloop naar de returnwedstrijd tussen de Great Old en LSK. “We maakten in de eerste wedstrijd wat foutjes en slikten drie doelpunten. We zullen een zeer goede wedstrijd moeten spelen om door te stoten.”
  Lees meer via DEZE LINK.
  Geir Bakke
 • Ekkelenkamp scoort voor Antwerp in oefenpot tegen Cappellen, ook Haroun en Scott maken minuten

  Ekkelenkamp, Avila, Haroun, Bataille en Scott trainden woensdag niet met de Antwerpse hoofdmacht. Het vijftal deed later op de dag matchritme op met de beloften in de oefenmatch ­tegen amateurclub Cappellen, die met 1-6-cijfers ­werd gewonnen.

 • Van basisspeler naar de Antwerpse B-kern, wat is er aan de hand met Pierre Dwomoh? “De deur is niet gesloten”

  Vorig seizoen charmerend in de Europa League, nu in de B-kern van Antwerp: wat is er aan de hand met Pierre Dwomoh (18)?
 • Lierse-icoon Kjetil Rekdal verwacht geen comeback van Lillestrøm: “Radja kreeg in Noorwegen pak minder aandacht dan in Kosovo”

  Een 1-3-voorsprong uit de heenmatch, zonder dat Antwerp het gaspedaal hoefde in te duwen. We hadden van het ­Noorse nummer twee meer weerwerk verwacht. Kjetil Rekdal (53), de voormalige speler én trainer van Lierse, is sinds eind december de trainer van Lillestrøm-concurrent Rosenborg.

 • 18u25

  Eerste basisplaats voor Valencia bij Antwerp

  Antwerp: Butez, Alderweireld, Vines, De Laet, Pacho, Nainggolan, Gerkens, Frey, Yussuf, Balikwisha en Valencia  

  Bij Antwerp krijgt de 18-jarige Ecuadoriaan Anthony Valencia zijn eerste basisplaats van coach Mark van Bommel. Hij houdt de Japanner Miyoshi op de bank. Voor de rest zijn het dezelfde namen die afgelopen zondag met 4-2 wonnen van OHL.  

 • 18u35

  Elf van Lillestrøm

  Lillestrøm: Christiansen,  Bjørnsen, Garnås,  Rösler, Dragsnes, Ranger, Kairinen, Lundemo, Edh, Helland, Friðjónsson en Ibrahimaj

Vastgoed

Jobs in de regio