De vrijwilligers die Carrousel dit jaar doen draaien. © RR

Carrousel draait weer dankzij veertig jonge vrijwilligers: elke dinsdagavond in augustus gratis concerten in Parkske

Schilde -

Na twee moeilijk coronajaren maakte Carrousel dinsdagavond een gedroomde doorstart. Er waren meteen duizend mensen op de afspraak om in ideale omstandigheden te genieten van muziek en drankjes, die hen geserveerd werden door veertig enthousiaste vrijwilligers.

Jan Auman

Die jongeren werden aangestuurd door anciens Michiel Penne en An Cox. Het Carrousel-koppel kan intussen rekenen op de schattige hulp van hun eigen kinderen Rik (4,5) en Lot (2). “Ze gingen er meteen helemaal in op. In zoverre dat we overwegen om op onze laatste dinsdag 30 augustus in de late namiddag voor hen en hun generatiegenootjes een kinderdisco te organiseren als opwarmertje”, lacht Michiel.

Opwarmen was op de openingsavond van de hittegolf niet echt nodig. Toch werd de uitstekende disco- en funkgroep Le Frique, met heel wat bekende gezichten uit Schilde en omgeving in de rangen, voorafgegaan door de Johnson Brothers. Het is de artiestennaam waarmee Wouter Jansen en zijn broer aanstekelijke plaatjes opleggen.

The Johnson Brothers in actie. © Matthias Mariën

“Na alle ellende met mondmaskers en zo meer, voelde deze eerste oldskool Carrousel echt als een bevrijding en niet alleen voor ons, maar duidelijk ook voor de talrijke aanwezigen”, blikt Michiel Penne terug op een feestelijk avond zonder ook maar één valse noot. “Dat is in de eerste plaats te danken aan de fantastische ploeg medewerkers die zich ook de komende weken met veel plichtsbesef en energie over dit evenement zullen ontfermen. De vooral uit lokale scoutsmiddens gerekruteerde tappers, diensters en manusjes-van-alles zijn dit keer met wel veertig aanwezig.”

Daphné Roelants voor haar Frietbus. © JAA

Frietbus

Wie honger heeft, kan terecht aan de Frietbus van Daphné Roelants (24), de jonge lokale ondernemer uit Schilde. Een pintje, getapt in een herbruikbare beker, kost dit jaar 3 euro. Dat is iets meer dan voorheen, maar de inkom blijft gratis. Om 23u was het zoals aangekondigd gedaan met de muziek en de feestvreugde. De mensen in het centrum verdienen hun nachtrust.

Op dinsdag 16 augustus draait Carrousel opnieuw, met dan Lisette en Jaguar Jaguar op het podium. “Die laatste is mijn persoonlijke favoriet die met dromerige pop voor een echte festivalsfeer zal zorgen, niet in Werchter of Kiewit, maar in het Parkske van Schilde, om de hoek”, prijst Michiel Penne de gratis muziekavonden in augustus nog eens aan.

We vermelden nog dat met The Camel Joes op 30 augustus ook nog Sam, de broer van medeorganisator An Cox, optreedt. Die band grossiert in machtige meezingers en wel klinkende classics. En zo lijkt Carrousel wel een familiefestival te worden. Al voelen alle medewerkers en bezoekers van dit sympathieke gebeuren in Schilde zich eigenlijk sowieso al een beetje familie van elkaar.

https://carrouselschilde.be

Le Frique

Le Frique

Rik, zoontje van organisatoren Michiel Penne en An Cox en officieel de jongste medewerker aan Carrousel.© RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio