Dancing The Missing Link, zelf ook niet opgezet met de ruziemakers. ©  kma

Vlaams Belang eist forsere maatregelen voor nachtleven Westmalle

Malle -

Vlaams Belang Malle wil extra maatregelen voor het uitgaansleven in Westmalle na de steekpartij in De Schaggelen van afgelopen weekend.

Kristin Matthyssen

Wim Vervloet, voorzitter van Vlaams Belang Malle, vreest dat er vroeg of laat doden gaan vallen in Westmalle. “Na de steekpartij is duidelijk dat het alcoholverbod weinig invloed heeft. De jongeren drinken nu thuis of buiten de afgebakende zones.”

Vlaams Belang vraagt nog meer aanwezigheid van de politie die ook sneller zou moeten optreden bij overlast, zodat ouders ’s nachts gecontacteerd worden als hun minderjarig kind voor last zorgt in Westmalle. Volgens Vlaams Belang Malle moeten er ook agenten in burger worden ingezet om bijvoorbeeld het druggebruik in kaart te brengen en moeten er op geregelde tijdstippen individuele controles komen. Voorts pleit Vervloet ervoor dat de veiligheidsdiensten van de horecazaken zouden moeten worden uitgebreid in samenspraak met de gemeente, bijvoorbeeld door stewards in samenwerking met de politie de omgeving te laten in de gaten houden. Ook een samenscholingsverbod is volgens het Vlaams Belang het overwegen waard, gecombineerd met extra camera’s in een ruimere omgeving.

Vlaams Belang Malle lanceert deze voorstellen na een vechtpartij afgelopen weekend, waarbij een minderjarige en een meerderjarige werden opgepakt voor het toebrengen van verwondingen. (kma)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio