De zwaaikom vormde deze zomer nog het decor van een grote jetskiwedstrijd die veel publiek lokte. ©  kma

Jetskiërs teleurgesteld dat zwaaikom spaarbekken wordt, maar ook wel begripvol

Oelegem, Viersel -

De jetskiërs van de Viersel Waterski Club zijn teleurgesteld dat ze binnen enkele jaren de zwaaikom in Oelegem verliezen als oefenparadijs. “Maar waterbevoorrading komt natuurlijk op de eerste plaats. Als het nodig is, is het nodig”, reageert Luc Van Mechelen van de Vierselse jetski-afdeling ook wel begripvol.

Elk jaar organiseert de Viersel Waterski Club een internationale wedstrijd in de zwaaikom in Oelegem voor jetskiërs. Maar nu de Vlaamse regering haar voornemen bekendmaakte om er een spaarbekken aan te leggen, komt daar binnen enkele jaren een einde aan.

“De zwaaikom van Oelegem is al veertig jaar de beste plaats voor jetskiërs”, zegt Luc Van Mechelen. “Het is een van de weinige plaatsen waar je een boeienparcours kan leggen, omdat de zwaaikom afgescheiden is van de scheepvaart. De beste wedstrijdjetskiërs komen in de zwaaikom van Oelegem oefenen. Zelfs Fransen, Duitsers en Nederlanders rijden speciaal naar Oelegem om te trainen. Hier zijn al veel wereldkampioenen gemaakt.”

De Viersel Waterski Club is heel dankbaar dat ze de zwaaikom van de Vlaamse Waterweg zo lang heeft mogen gebruiken. “Als deze plaats nodig is voor waterbevoorrading voor de bevolking, begrijpen wij dat dat een prioriteit is”, zegt Van Mechelen, die dus wel begrip toont voor de beslissing. (kma)

Jetskispotters tijdens de wedstrijd van eind juni. ©  kma

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio