Anna op haar 107de verjaardag. © RTV

Oudste Kempenaar Anna Warpy (108) overleden: “Ik ben moe na de lange reis”

Heultje, Hulshout, Geel -

In het woonzorgcentrum Ter Nethe in Hulshout is zondag Anna Warpy in het bijzijn van haar familie zachtjes ingeslapen. Anna was op 17 juni van dit jaar 108 geworden en was daarmee de oudste inwoonster van de Kempen. In de aula Nethehof in Hulshout wordt zaterdag een afscheidsplechtigheid georganiseerd.

Marc Peeters

Anna Warpy bracht een flink deel van haar leven door in Heultje (Westerlo). Ze gaf destijds haar jawoord aan Florent Pelgrims. Fransooi en Willy zijn twee zonen die uit het huwelijk zijn ontsproten, maar ondertussen zijn er uiteraard ook kleinkinderen, achterkleinkinderen en zelfs achterachterkleinkinderen.

“Ik ben moe na de lange reis. Al wat ik vraag is een rustige slaap en dromen over hen die ik liefhad”, is het tekstje dat de familie liet plaatsen op de rouwkaart van Anna. Toen de vrouw vorig jaar de kaap van de 107 bereikte, werd er in het woonzorgcentrum nog een feestje georganiseerd en kwam ook de regionale televisie langs.

Haar 108ste verjaardag werd in juni in een meer intieme kring gevierd met familie en medebewoners. Dit om Anna, die niet zo van drukte hield, niet al te fel te vermoeien. Afgelopen zondag is ze haar Florent dan achternagegaan. De urne van Anna zal straks bijgezet worden in het columbarium op het kerkhof van Heultje.

In rangschikkingen die op het internet circuleren van de oudste nog in leven zijnde inwoners van België stond Anna vorige week op de negende plaats. De cijfers zijn mogelijk niet 100% up tot date, maar zijn zeker een goede indicator.

Geel, waar eeuwelingen thuis zijn

De tweede Kempense op dezelfde lijst is Irma Boons uit Geel. Met een voorlopig 14de plaats op de Belgische rangschikking is Irma nu wel de oudste Kempenaar. Irma werd net als Anna Warpy geboren in 1914 , maar pas op 30 oktober. Dat wil zeggen dat ze over dik twee maanden 108 kaarsjes mag uitblazen.

Ook de oudste mannelijke inwoner van de Kempen woont in Geel. Dat is Benedictus ‘Louis’ Bellens, geboren op 18 november 1916 en dus momenteel 105 jaar oud. Begin dit jaar was Geel de koploper in de Kempen met twaalf inwoners ouder dan 100 jaar, een cijfer dat helaas niet lang overeind is gebleven. (mph)

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio