Een sfeerbeeld uit de editie van 2019. © Jan Brys

Dorpsdag staat in het teken van 150 jaar Kasteel van Brasschaet

Brasschaat -

De 43ste editie van de Brasschaatse Dorpsdag vindt plaats op zondag 4 september. Het thema is dit jaar 150 jaar Kasteel van Brasschaet. De laatste editie van Dorpsdag werd gehouden in 2019. Toen stond alles in het teken van 75 jaar Bevrijding.

Het was voormalig burgemeester Armand Reusens die in 1872 het bestaande kasteel liet slopen om er een nieuw kasteel met bijbehorende gebouwen te laten optrekken.

Na een onderbreking van twee jaar staan de Brasschaatse handelszaken opnieuw te popelen om er een bruisende editie van te maken. In de aanloop naar Dorpsdag is er op vrijdagavond 2 september opnieuw de Kapittelloop. Deze wordt in een nieuw kleedje gestoken. Het publieksdorp voor dit sportieve evenement wordt opgetrokken op de Driehoeksweide aan de Hemelakkers. De lopers kunnen kiezen tussen 4 kilometer, 8 kilometer of 10 mijl. De afstanden kunnen individueel of in aflossingen worden afgelegd. De Kapittelloop wordt dit jaar gecombineerd met een nieuwe editie van Flying Pig. Er is dan livemuziek en er zijn dj’s, bars en streetfood. Tijdens deze dagen zal ook de kermis van de partij zijn. Na de Dorpsdag wordt dan op dinsdag 6 september de Sportoase N8 van Brasschaat gereden. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio