Het gemeentebestuur van Mol staat mee achter de uitrol van het glasvezelnetwerk. © rr

Fiberklaar start in loop van september met aanleg glasvezelnetwerk in Mol

Mol -

Het Vlaams nutsbedrijf Fiberklaar rolt officieel zijn open glasvezelnetwerk uit in Mol. meer dan een vijfde van de Molse inwoners geeft aan dat ze een gratis huisaansluiting willen. In de eerste fase worden er bijna 14.000 glasvezelaansluitingen aangelegd. De grondwerken starten in de loop van september.

Fiberklaar wil overal in Vlaanderen een open glasvezelnetwerk aanleggen. Dat is ook het geval in Mol. Het glasvezelnetwerk garandeert een sneller en stabieler internet. Het gaat om een open netwerk waar verschillende telecombedrijven hun diensten kunnen aanbieden.

Enkele maanden geleden konden inwoners van Mol vrijblijvend aangeven of ze zich gratis willen aansluiten aan het netwerk. Minstens 20% van de Mollenaars moesten dat doen en dat aantal werd vlot behaald.

Daardoor maakt Fiberklaar de uitrol van het glasvezelnetwerk in Mol officieel. In een eerste fase wil het nutsbedrijf bijna 14.000 huisaansluitingen op Mols grondgebied realiseren. De ambitie van Fiberklaar is tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens aan te sluiten op zijn netwerk.

Huisbezoeken en infomoment

Aannemer APK begint eind augustus met huisbezoeken om na te gaan hoe woningen kunnen worden aangesloten op het netwerk. Het huisbezoek is volledig vrijblijvend en ook mensen die hun woning al fiberklaar willen maken voor de toekomst, zonder daarbij een glasvezelabonnement af te sluiten, kunnen intekenen.

Om de komst van het glasvezelnetwerk naar Mol te vieren, is er een gratis infomoment op donderdag 18 augustus in Hotel Corbie in de Corbiestraat 64. Naast een hapje en een drankje krijgen inwoners de kans om al hun vragen te stellen aan het aanwezige team van Fiberklaar, de aannemer APK en de internetproviders die hun diensten zullen aanbieden in Mol. Het event start om 15u en eindigt om 20u. (mto)

www.fiberklaar.be/nl/projecten/mol

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio