©  AFP

PSV houdt Philippe Clement en Monaco uit de Champions League na doldwaze thriller

PSV Eindhoven stoot na een 3-2-overwinning tegen Monaco in de verlengingen door naar de play-offronde van de Champions League, waar het de Rangers en niet Union zal ontmoeten. Philippe Clement en de zijnen leken het te zullen halen tot PSV in de 89ste minuut nog verlengingen afdwong en daarin de verlossende derde treffer scoorde. Net als Union moet Clement zich troosten met de groepsfase van de Europa League.

Michael Van Damme

De heenmatch was op 1-1 geëindigd en dus lag alles nog open tussen PSV en Monaco. Na 21 minuten scoorde Veerman de openingstreffer, maar er mocht een pluim op de hoed van assistgever Mwene. Hij werd op rechts diepgestuurd en behield goed het overzicht om terug te leggen op zijn vrijstaande ploegmakker, die ongehinderd kon aanleggen. Veerman vierde zijn doelpunt heel uitbundig met de supporters, maar de feestvreugde zou na de rust verdwijnen.

In de tweede helft zette Monaco de scheve situatie immers recht. Na 58 minuten scoorde Maripán de gelijkmaker en 12 minuten later deed Ben Yedder er de tweede treffer bovenop. Op dat moment was Monaco virtueel geplaatst.

Maar virtueel telt niet in het voetbal. In de 89ste minuut maakte Gutiérrez gelijk. Verlengingen dus. En daarin scoorde Luuk de Jong de derde treffer die PSV alsnog de kwalificatie opleverde. De Eindhovenaren gingen in een doldwaze thriller van de hemel naar de hel en weer terug naar de hemel.

Dat is balen. Philippe Clement leek het in de reguliere speeltijd te zullen halen dankzij een knappe ommekeer, maar uiteindelijk draaide alles weer in het voordeel van PSV. ©  ISOPIX

Vastgoed

Jobs in de regio