©  REUTERS

Drie gewonden door incident in datacenter van Google

Drie mensen zijn gewond geraakt bij een incident in een van de datacenters van Google in de Amerikaanse staat Iowa. Ze moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. De informatie is dinsdag door Google bevestigd.

Bron: BELGA

Het incident vond maandag plaats aan het datacenter in Council Bluffs, Iowa. Drie personen raakten gewond. “Zij worden behandeld en verkeren in stabiele toestand”, meldt de woordvoerder. “We werken nauw samen met partners en lokale autoriteiten om de situatie grondig te onderzoeken en waar nodig hulp te bieden.”

Maandagavond waren de website en zoekmachine van Google ook tijdelijk vastgelopen. Maar het bedrijf ontkent dat er een verband is tussen die problemen en het incident in Iowa.

Veel problemen

Op de Amerikaanse website Downdetector, waar mensen storingen kunnen melden, waren maandagavond rond 21 uur New Yorkse tijd (3 uur Belgische tijd, red.) meer dan 40.000 meldingen binnengekomen. De website van Google wilde niet laden en mensen zeiden ook geen zoekopdrachten te kunnen uitvoeren. Ook in Taiwan en Japan werden problemen gemeld. Dit soort storingen van de site en zoekmachine van Google komen nauwelijks voor. Een uur later waren de problemen opgelost.

De Britse krant The Guardian meldde dat er ook problemen waren bij de Google-diensten Gmail, Google Maps en Google Images. Google zei dat het om een software-update ging die voor problemen zorgde en excuseerde zich voor de ontstane problemen.

Vastgoed

Jobs in de regio