©  BELGA

Plooien eindelijk gladgestreken: Union en Mazzu vinden akkoord over vertrek naar Anderlecht

Union Sint-Gillis en Felice Mazzu hebben een akkoord bereikt, nadat de coach aan het einde van vorig seizoen naar RSC Anderlecht vertrok. Dat heeft Louis Derwa, de advocaat van Mazzu, laten weten en het werd ook bevestigd aan onze redactie.

Na de verrassende aankondiging in mei dat Mazzu het Dudenpark inruilde voor het Astridpark, verklaarde Union “verbijsterd te zijn door de acties van hun coach en RSC Anderlecht”. Union kondigde toen juridische stappen aan.

De Belgische vicekampioen voerde aan dat Mazzu de wet van 3 juli 1978 had gebruikt om zijn contract met hen te verbreken. Anderlecht ontkende het gebruik van de wet van 1978. “Felice Mazzu heeft zijn ontslag gegeven zoals elke normale werknemer, niet meer en niet minder”, aldus paars-wit, dat erop gebrand was “een overeenkomst te vinden die alle partijen schikt”.

Dat is nu gebeurd. “De directie van Union en Felice Mazzu, bijgestaan door zijn raadsman Louis Derwa, hebben elkaar kunnen ontmoeten om het geschil te bespreken dat hen na het vertrek van Felice Mazzu tegenover elkaar bracht”, klinkt het in een mededeling. “In dezelfde geest die vorig seizoen tot hun succes leidde, zijn de partijen verheugd aan te kondigen dat zij een definitieve oplossing hebben gevonden die een einde maakt aan elk geschil tussen hen. Ze wensen elkaar het beste voor de toekomst.”

MEER OVER RSC Anderlecht

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL