© BELGA

Geen Jana Raman bij Belgian Cats op WK in Australië: “Voorlopig ben ik fulltime mama”

Jana Raman (31), die op 19 mei met haar man en Belgian Lion Sam Van Rossom hun zoontje Matteo verwelkomde, maakt (nog) geen comeback en geeft forfait bij de Belgian Cats voor het WK in Australië (22 september-1 oktober). Raman won brons met de Cats op het EK in 2017, werd vierde op het WK in 2018 en bereikte met de Cats vorig jaar op de Olympische Spelen in Tokio de kwartfinale. Ze zit in “Club 100” van Basketball Belgium en telt maar liefst 137 selecties.

Patrick Ceulemans

“Vandaag zijn de Belgian Cats hun voorbereiding begonnen voor het WK in september. Na lang nadenken heb ik beslist dat het niet het juiste moment is om me opnieuw te engageren voor de Belgian Cats. Ik ben nu een fulltime mama en basketbal zal nog wat langer moeten wachten. Of ik ooit nog terugkeer? Misschien, maar het zal dus niet op het WK in Australië zijn. We zullen zien wat de toekomst brengt. Over één zaak ben ik wel zeker: ik zal elke wedstrijd voor de Belgian Cats supporteren,” gaf Jana Raman nog mee.

De Belgian Cats begonnen in Kortrijk met de voorbereiding op het WK in Australië dat van 22 september tot 1 oktober in Sydney doorgaat. Zonder Emma Meesseman en Julie Allemand die nog bij Chicago Sky in de WNBA actief zijn.

Julie Vanloo, Elise Ramette, Emmeline Leblon, Maxuelle Lisowa, Hind Ben Adbelkader, Antonia Delaere, Laure Resimont, Heleen Nauwelaers, Becky Massey, Billie Massey, Ine Joris, Serena-Lynn Geldof ,Kyara Linskens en Morgane Armant zijn de Cats die de voorbereiding begonnen. De eerste oefenwedstrijd is op 20 augustus in Leuven (Sportoase, 20u30) en versus Europees kampioen Servië. Op het WK in Australië zitten de Cats in poule A met Amerika, China, Bosnië, Puerto Rico en Korea. De eerste vier van de twee poules zijn geplaatst voor de kwartfinales. Op het WK in 2018 in Tenerife werden de Cats bij hun debuut meteen vierde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal