De Oogstfeesten in Stelen bieden een nostalgische en leerrijke blik op het landbouwleven van weleer. © Hans Otten

Oogstfeesten brengen landelijke stiel tot leven

Geel -

Met de vijftiende editie van de jaarlijkse Oogstfeesten knoopt de Landelijke Gilde Geel-Stelen zondag 14 augustus weer aan bij de traditie van oude ambachten, landbouwmachines en randanimatie.

Het programma bevat een tentoonstelling van tientallen oude tractoren en landbouwmachines zoals een grote dorsmachine uit 1962 en een graanmolen. Daarnaast zijn er oldtimers, doorlopende demonstraties en optredens te bewonderen. Ook een twintigtal vaklieden presenteren oude en nieuwere ambachten, zoals manden vlechten, olieslagen of zeeldraaien. Heel wat dieren zijn van de partij, met onder meer demo’s van schapen drijven, voltige en hondendressuur. Voor kinderen valt er met allerlei attracties ook vanalles te beleven.

De organisatie gaat er prat op dat het een van de enige initiatieven in Vlaanderen is dat dit brede gala aanbiedt. De toegang tot de Oogstfeesten op 14 augustus vanaf 10u op het dorpsplein van Geel-Stelen is gratis, het slotconcert om 17u van harmonie De Eendracht uit buurdorp Oosterlo sluit de nostalgische festiviteiten af. Er is een pendeldienst met huifkar beschikbaar tussen de parking op Klavet en het plein. (ho)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio