Het feest vindt plaats op het Panamarenkoplein. © Jan Van der Perre

Eerste buurtfeest Nieuw Zuid wil bewoners dichter bij elkaar brengen: “Via typische gerechtjes en drankjes band versterken”

Antwerpen -

Op het Panamarenkoplein op Nieuw Zuid vindt op zondag 28 augustus voor het eerst een groot buurtfeest plaats. Het buurtcomité, dat het evenement op poten zet, wil op die manier de band tussen wijkbewoners versterken. De organisator ambieert het gebeuren op termijn uit te bouwen tot een wederkerend en grootschaliger evenement.

“Tussen 14u en 20u is iedereen van harte welkom om mee te komen buurten. We voorzien lekkere hapjes en drankjes via foodtrucks. Maar ook de lokale middenstand wordt betrokken. Zo zullen bijvoorbeeld bakkerij Dellafaille en café den Tripel actief participeren. Voor de kinderen programmeren we allerlei randanimatie waaronder een goochelaar en een ijskraam”, vertelt organisator Alain Van berlaer van het buurtcomité.

Volgens Van berlaer is de opzet tweeledig: “Enerzijds willen we gezelligheid creëren en anderzijds inwoners samenbrengen om de wijkcohesie te versterken. Nieuw Zuid is bijzonder internationaal en dat leidt weleens tot misverstanden onder de bewoners. Bovendien leeft iedereen binnen de muren van zijn eigen appartement. Dat willen we iets meer opentrekken en een positieve richting insturen.”

Op 28 augustus verwacht Van berlaer nog geen massale opkomst. “Hier wonen zo’n 2.000 mensen, maar door de timing gokken we op een honderdtal aanwezigen. We zien wel wat het geeft, maar op termijn hopen we natuurlijk op meer. Het is dan ook de bedoeling om dit buurtfeest uit te bouwen tot een grootschaliger en wederkerend evenement.” (lava)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio