© BFM

Hele weekend zware hinder op E313 in Wommelgem door plaatsing van liggers nieuwe brug

Wommelgem/Wijnegem -

Tijdens het verlengde weekend van de Antwerpse Moederdag plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de liggers van de nieuwe Wijnegemsteenwegbrug over de E313 in Wommelgem. De snelweg wordt dit keer niet volledig afgesloten. Maar van vrijdagavond 12 augustus (20u) tot en met maandag 15 augustus zal het verkeer er ter hoogte van de brug in opbouw slechts over twee rijstroken in elke richting beschikken, op één zijde van de snelweg.

Van 12 augustus (ca. 20u) tot en met 15 augustus plaatst AWV de 21 betonnen brugliggers één voor één op de pijlers van de brug. De montagekraan komt op de snelweg te staan. Ter hoogte van de werken rijdt het verkeer dan over twee rijstroken in elke richting, op de andere zijde van de snelweg. Halverwege het weekend wordt dan gewisseld.

Bij de opstart van de werf, op vrijdagavond 12 augustus, zal in beide richtingen extra hinder zijn omdat AWV dan de tijdelijke werfsignalisatie plaatst: tussen 20u en 23u is er voor het verkeer in de richting van Antwerpen slechts één rijstrook beschikbaar en tussen 21u en 23u is dat eveneens het geval voor het verkeer in de richting van Hasselt/Luik.

Zo wordt het verkeer dit weekend langs de brug in constructie geleid. © AWV

Mijd E313

AWV en het Vlaams Verkeerscentrum vragen bestuurders om de E313 in Wommelgem zoveel mogelijk te vermijden. Het verkeer van Hasselt naar Antwerpen of Gent (en omgekeerd) kan omrijden via Brussel.

Na de plaatsing van de brugliggers volgt de opbouw op de brug en de aanloophellingen, en het plaatsen van de fietsbruggen. De werken duren zeker nog tot het einde van het jaar. Begin 2023 verwacht AWV dat er ook over de nieuwe brug opnieuw verkeer kan rijden. De Vlaamse overheid investeert hier ruim 7 miljoen euro. (jaa )

De werfzone gezien vanaf de kant van Wijnegem, bij de rotonde Uilenbaan/Oelegemsteenweg. © JAA

Een impressie van de indeling van de nieuwe brug voor de diverse gebruikers. Er komen onder meer brede fietspaden. De plannen houden ook rekening met een eventuele verbreding van de E313 en extra ruimte onder de brug voor een nieuw fietspad langs de snelweg in de toekomst. © AWV

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio