©  © VRT

Pingu is zijn stem kwijt: stemacteur Carlo Bonomi overleden

In Italië is de stemacteur Carlo Bonomi overleden. Diens naam mag dan misschien niet bekend in de oren klinken, zijn stem doet dat waarschijnlijk wel. Bonomi was de vertolker van de animatiefiguur Pingu. De ­gelijknamige Brits-Zwitserse animatieserie was vanaf de jaren 90 op tv te zien en volgde de avonturen van een kleine, uit klei opgetrokken pinguïn.

ndlBron: Belga

Bonomi sprak niet alleen de stem in van het hoofdpersonage, maar ook van alle neven­figuurtjes. Aan een scenario hield hij zich niet, hij improviseerde erop los. Tot 2003, tenminste. Toen werd hij als stem van Pingu vervangen door twee Britse stemacteurs.

Pingu was niet de enige plek waar Bonomi’s stem te horen was. Hij vertolkte ook stemmen in andere kinderseries en tekenfilms op de Italiaanse openbare omroep RAI.

Een daarvan was La Linea van cartoonist en illustrator Osvaldo Cavandoli. Ook dat figuurtje voorzag Bonomi van een typerend brabbelstemmetje. Reizigers konden zijn stem ook jarenlang horen in het centraal station van zijn geboortestad Milaan. (ndl)

Vastgoed

Jobs in de regio