Het incident gebeurde achter deze loods van DSV in het Schoonmansveld. © Google Street View

Peroxide lekt uit vrachtwagen: “Slechts kleine hoeveelheid vrijgekomen, geen gevaar voor de buurt”

Puurs -

De hulpdiensten zijn dinsdagvoormiddag uitgerukt naar het bedrijf DSV in het Schoonmansveld in Puurs (Puurs-Sint-Amands). Daar lekte een bidon waarin organisch peroxide zat. Een giftig en irriterend product. Uiteindelijk bleek er maar een kleine hoeveelheid gelekt te zijn en was er voor de buurt geen gevaar.

Een medewerker van DSV had aan een loskade gemerkt dat er een vloeistof lekte uit de trailer van een vrachtwagen. Vrij snel werd duidelijk dat het om organisch peroxide ging. De brandweer werd erbij gehaald.

“Omdat het om een interventie met gevaarlijke stoffen ging, droegen onze mensen voor hun veiligheid speciale chemiepakken. Heel snel bleek dat er een klein lek was in een bidon. Er is minder dan tien liter van het product vrijgekomen”, zegt brandweerofficier Eric Simon van hulpverleningszone Rivierenland. “Een evacuatie van de site of omgeving was niet nodig. We hebben ook permanent metingen uitgevoerd en daaruit bleek dat er geen gevaar was.”

Giftig

De brandweer haalde de lekkende bidon weg en controleerde de rest van de lading grondig, maar andere lekken konden niet worden vastgesteld. Nadat de bidon was weggehaald, werd de plaats waar de organische peroxide was gelekt met veel water gereinigd.

Er wordt nu onderzocht hoe het vaatje lek is kunnen slaan. Organische peroxide is een ontbrandbaar product dat zeer warmtegevoelig is. Het is giftig en irriterend voor de huid en de ogen. Wie het product gebruikt moet ook steeds beschermingsmiddelen gebruiken. (tdk)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio