Burgemeester en schepenen stelden de promofilmpjes voor © evdw

Twee promotiefilmpjes tonen hoe mooi, gevarieerd en bruisend poldergemeente Stabroek is

Stabroek -

Een korte versie van één minuutje voor de website en sociale media en een langere versie van zes minuten laten zien wat fraais de poldergemeente te bieden heeft. Van gansrijden tot historische gebouwen, van volkssfeer op de Dorpsdag tot cultuur van toen en nu.

“Het idee om onze gemeente via beeld op de kaart te zetten is niet nieuw. Dat de eindproducten nu pas kunnen worden getoond, heeft onder meer te maken met de pandemie die het filmschema meer dan eens overhoop haalde”, zegt burgemeester Rik Frans (N-VA).

Cultuurschepen Liesbeth Bardyn (CD&V) vult aan: “Als je de merknaam “Stabroek” extra inhoud wil geven, moet je ervoor zorgen dat zoveel mogelijk aspecten en activiteiten die kenmerkend zijn voor onze poldergemeente in beeld brengt. Het gansrijden is belangrijk, maar door de coronacrisis is het evenement verschillende keren niet kunnen doorgaan. Het enige wat je dan kan doen, is wachten tot de gans opnieuw wordt gereden. Alleen maar in Stabroek de gans filmen, was geen optie. Hoevenen kent immers ook een sterke gansrijderstraditie.”

Clint Soete is de cameraman en monteur van de twee promotiefilmpjes. Om alles zo goed mogelijk in beeld te kunnen brengen en om te weten wat in Stabroek belangrijk is, werd de cameraman op sleeptouw genomen door de gemeente. Schepen voor cultuur Liesbeth Bardyn en schepen voor toerisme Veerle Nonneman (N-VA) loodsen Clint Soete langs de meest fraaie en culturele plekken van Stabroek.

Afsluitend beeld van de promofilm. © evdw

“De korte film van één minuut gaan we vooral online gebruiken. Die is onder meer te zien op de website van de gemeente en op onze facebookpagina. De langere versie is bedoeld om nieuwe inwoners te laten kennismaken met de gevarieerdheid van Stabroek. Wanneer de gemeente bezoekers krijgt, gaan we die film natuurlijk ook gebruiken”, zegt Veerle Nonneman. Een film is een momentopname. Voor burgemeester Rik Frans is het dan ook vanzelfsprekend dat deze films pakweg om de vijf jaar worden geüpdatet als dat nodig is.

In de filmpjes komen de historische gebouwen kasteel Ravenhof en het kerkje van Attenhoven nadrukkelijk in beeld. Ook de Antitankgracht en Stafort ontbreken niet. Er wordt ook verwezen naar de historische ’s Hertogendijk en naar de Schans van Smoutakker. De volkse sfeer komt aan bod met beelden van het gansrijden, de Dorpsdag en de nieuwjaarsreceptie voor het gemeentehuis.

Voor Veerle Nonneman zijn deze filmpjes belangrijk voor de merknaam “Stabroek”. Ze benadrukt dat dit een belangrijke stap is om de poldergemeente nadrukkelijker op de toeristische kaart te zetten.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio