Ex-Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé (65) overleden

Ignace Crombé, de oprichter en voormalig organisator van de Miss Belgian Beauty-verkiezing, is overleden. Eind vorig jaar kreeg hij te horen dat hij aan pancreaskanker leed.

LEES OOK. Ignace Crombé (1956-2022): de Miss-maker die met een afwijzing nooit genoegen nam

“Begin december vorig jaar kreeg ik hevige pijn aan mijn middenrif. Elke keer dat ik ging slapen, was die amper te harden. Ik stond tot dertig keer per nacht op”, vertelde hij eind juni nog aan de Krant van West-Vlaanderen.

Nadat hij bij een arts ging aankloppen, volgde de diagnose: een agressieve vorm van pancreaskanker, met nog zes maanden op de teller.

“Ik ben niet bang van de dood. Ik heb geaccepteerd dat mijn tijd hier op aarde stilaan opgebruikt is. Ik hoop gewoon dat ik niet moet afzien, dat ik geen pijn moet lijden. Rustig afscheid kunnen nemen van de mensen waar ik van hou en alle praktische zaken achter de rug hebben. Ik wil niemand belasten”, zei hij in datzelfde interview.

Eind juli werd hij opnieuw met spoed opgenomen in het AZ Groeninge in Kortrijk, waar hij dinsdag overleed.

Miss Belgian Beauty

Ignace Crombé startte in 1991 met Miss Belgian Beauty, als tegengewicht tegen en concurrent van Miss België. De eerste winnares was Rani De Coninck, later volgden nog onder anderen Els Tibau en Eveline Hoste, tot in 2009 de stekker uit de verkiezing ging. Hij had ook een evenementenbureau Animô, dat hij in 1988 had opgericht.

Trisha

In 2012 kreeg hij een dochter met Patricia Govaerts (39), die in 2004 Miss Mol werd en daarna een zangcarrière startte als Trisha. In 2015 ging het stel uit elkaar. Crombé heeft ook een dochter uit zijn eerste huwelijk, met Miriam Jacques. Recentelijk had hij de liefde gevonden bij Nathalie. Afgelopen zomer gingen ze nog samen met vakantie naar Frankrijk. “Alles voor Nathalie, ook al is het in mijn toestand erg lastig”, vertelde Crombé aan Dag Allemaal.

Patricia Govaerts en Ignace Crombé. ©  Kurt Desplenter

(bpr)

Vastgoed

Jobs in de regio