Sopraan Sarah Peire is een van de drie ‘Meesters in de muziek” tijdens het matinee-bezinningsconcert in de Hanswijkbasiliek. © RR

Matinee-concert in basiliek van Onze-Vrouw-van-Hanswijk

Mechelen -

Maandag 15 augustus, het feest van Maria-Tenhemelopneming, organiseert de kerkfabriek van O.L.Vrouw-van-Hanswijk in de Hanswijkbasiliek in Mechelen een matinee-bezinningsconcert. De toegang is gratis.

Leo De Nijn

Drie “meesters in de muziek”: Sarah Peire (sopraan), Hanna Grociak (harp- en Hans Van Kerckhoven (viool), brengen een programma met vocale en instrumentale muziek, afwisselend met enkele bezinningsteksten.

Sarah Peire groeide op in een zeer muzikaal milieu en studeerde eerst aan de Universiteit Gent en aan het Lemmensinstituut te Leuven. Als lid van het koor Cappella Brugensis trad ze verscheidene malen op als soliste en ondertussen is ze een veel gevraagde sopraan bij verscheidene ensembles. Momenteel is zij ook als docente en stagebegeleidster verbonden aan The School of Arts te Gent, aan het Lemmensinstituut te Leuven als lerares in de afdeling Muziektherapie en als lerares zang aan het conservatorium te Brugge.

Hanna Grociak is geboren in Polen en studeerde viool, piano en harp aan de Hendrik Wieniawski-Muziekschool en aan het Muzieklyceum van Poznan. Zij werd laureate van de Nationale Wedstrijd voor jonge harpisten in Warschau. Ze speelde ook bij het Filharmonisch orkest van Luik, bij het Nationaal Orkest van België, bij de Filharmonie van Antwerpen en bij diverse andere belangrijke Belgische ensembles en orkesten.

Hans Van Kerckhoven trok op zeventienjarige leeftijd al naar het Rotterdams Conservatorium, waar hij studeerde in de vioolklassen van Vaclav Novak, Jean-Jacques Kantorow en Olga Martinova. Hij bespeelt een instrument uit 1750 van de Napolitaanse vioolbouwer Nicolo Gagliano.

“We brengen deze drie uitmuntende meesters in de muziek samen, om 15u in de Hanswijkbasiliek, met muziek van Vivaldi, Cherubini, Mozart, Bach, Gounod, Saint-Saëns, Espejo, Caccini, Poulenc, Gomez, Paganini, Mascagni en Nees”, zegt Fernand Verreth, van de Basiliekploeg.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio