Guido Staes (links), lid van de kerkraad Sint-Lambertus en assistent-pastor Jan Witsel. © rr

Nacht van de Kerken: Protestantse gemeente te gast in Sint-Lambertuskerk

Ekeren -

De Sint-Lambertus en de Sint-Laurentius parochiegemeenschap nemen zaterdag 13 augustus deel aan de Nacht van de Kerken. Het thema dit jaar is ‘Oecumene’: Samen Kerk. In de Sint-Lambertuskerk is de Antwerp International Protestant Church (AIPC) te gast.

De AIPC is een vierende gemeenschap die al verschillende jaren op zondagmorgen gebruik maakt van de Antwerp International School in de Veltwijcklaan. Hun assistent-pastor Jan Witsel zal zaterdagavond om 19, 20 en 21 u telkens een half uur durende uiteenzetting geven over de geschiedenis van het protestantisme, de gelijkenissen en verschillen tussen protestantisme en katholicisme. Daarnaast is er ruimte voor muziek, zang en vrij bezoek aan de Sint-Lambertuskerk. Inkom is gratis. De kerk blijft open tot 23 u.

Assistent-pastor

Jan Witsel is gehuwd, heeft twee kindjes en is afkomstig uit Vlissingen. Hij is masterstudent aan de Evangelische Theologische Faculteit, richting bijbel en theologie in Leuven. Witsel combineert dit met het assistent-pastor zijn van de AIPC. Hij is sinds 2014 actief binnen de AIPC en woont reeds 9 jaar in ons land.

In de Sint-Laurentiuskerk op Schoonbroek is er tussen 19 en 23 u mogelijkheid tot vrij bezoek. De kerkschatten en voorwerpen uit de voormalige Sint-Laurentiuskerk van Wilmarsdonk, waaronder het pas gerestaureerde Bremserorgel uit de 17de eeuw, zijn er te bezichtigen. (mawo)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio