Op de Zomerbeurs presenteren de verzamelaars voor de vijfde keer hun collecties, gaande van munten, postzegels en kaarten tot mineralen, strips en lp‘s. © Hans Otten

Verzamelaars blazen weer verzamelen op vijfde Zomerbeurs

Herentals -

Met de Zomerbeurs voor verzamelaars willen de drie organiserende verenigingen nadrukkelijk alle collectioneurs van eender wat aanspreken, maar vooral toch ook jongeren warm maken voor deze hobby.

Hans Otten

De vereniging van Kempense muntenverzamelaars Numismatica Herentals, de Koninklijke Postzegel- en Verzamelkring Ontspanning Herentals en de Herenthoutse Postkaartenclub slaan op zondag 14 augustus voor de vijfde keer op rij de handen in elkaar voor het ongewone verzamelgebeuren van de Zomerbeurs. Vanwege de lopende restauratie van de Lakenhal verhuist het evenement naar zaal ’t Hof op de Grote Markt, waar een zestigtal standhouders in een tentendorp verzamelt om hun collecties te tonen en vooral verzamelstukken aan de man te brengen.

“Er hebben zich zestig standhouders ingeschreven voor onze Zomerbeurs”, zeggen de organisatoren. “Goed voor zowat 250 lopende meter aan tafels. De deelnemers presenteren een afwisselend aanbod aan verzamelmaterialen, gaande van munten en biljetten, zichtkaarten en postzegels, over medailles, capsules en bierviltjes, tot lp’s, strips, sigarenbanden, bidprentjes, mineralen en nog zoveel meer. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt wel verzameld.”

Tombola

Naast de liefde voor het verzamelen hebben de drie clubs nog wat anders gemeen: de hoge gemiddelde leeftijd van de leden. Om ook jongeren aan te porren zich met dit gezellige tijdverdrijf bezig te houden, kunnen zij gratis deelnemen aan de tombola waarmee munten, biljetten en postzegels gewonnen kunnen worden. Volwassenen betalen 5 euro voor een lot.

De Zomerbeurs vindt op zondag 14 augustus van 8u tot 14u plaats op de Grote Markt in Herentals. De toegang is gratis.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio