In de Kempense gemeentes schiet corona deze week alle kanten uit. © ROBIN UTRECHT

Zomerpiek corona zwakt traag af

Kempen -

Hoewel de zomerpiek van gemiddeld 329 besmettingen per dag al bijna een maand achter de rug is, vlakt de daling al twee weken af in de Kempen. Op gemeenteniveau valt er in onze regio geen echt duidelijke lijn te trekken.

In de voorbije week kwamen er gemiddeld 119 coronabesmettingen per dag bij, in de week voordien waren er dat 142. Dat is een duidelijke daling, al gaat die de laatste twee weken wel erg traag in vergelijking met de terugval in de eerste twee weken na de zomerpiek op 12 juli. Momenteel ligt het aantal besmettingen nog altijd drie keer zo hoog als de 40 per dag van eind mei, het laagste aantal dit jaar.

Bekeken op het niveau van de Kempense gemeentes schiet corona momenteel alle kanten uit. Gemeentes als Arendonk, Dessel, Oud-Turnhout, Ravels en Rijkevorsel zien hun besmettingscijfer in één week tijd significant dalen, terwijl dat in Baarle-Hertog, Geel, Herentals en Vorselaar ter plaatse trappelt in vergelijking met de week voordien. In Herselt, Hulshout, Kasterlee, Mol en Westerlo loopt het besmettingscijfer daarentegen weer op. (ho)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio