Ze leek stabiel, maar actrice Anne Heche toch nog in “extreem kritieke toestand” na zwaar ongeval

De Amerikaanse actrice Anne Heche (53) ligt in een coma na een zwaar verkeersongeval. De actrice ligt aan de beademing en verkeert nog steeds in kritieke toestand. Dat deelt een woordvoerder mee.

LEES OOK. Actrice Anne Heche (53) in kritieke toestand na zwaar auto-ongeluk

De actrice werd vrijdagochtend (lokale tijd) in kritieke toestand afgevoerd nadat ze zwaargewond raakte bij een verkeersongeval. Heche zou met haar auto in een woning in Los Angeles gereden zijn. Er vielen geen andere gewonden. Het kostte de brandweer meer dan een uur om de brand die door het ongeluk in de woning ontstond te blussen. Het huis waar Heche inreed, zou door de zware brand zwaar beschadigd en zelfs onbewoonbaar zijn, klonk het bij de brandweer.

Heche ligt nog steeds in een coma en is sinds kort na het ongeval niet meer bij bewustzijn geweest, zei haar woordvoerder. “Op dit moment verkeert ze in extreem kritieke toestand”, zei hij. “Ze heeft een aanzienlijk longletsel waardoor mechanische beademing vereist is en brandwonden die chirurgisch ingrijpen vereisen.”

Heche werd begin jaren 90 bekend als actrice in de soap Another world. Later speelde ze in films als Donnie Brasco, Six days seven nights en Wag the dog. Eind jaren 90 had Heche een relatie met presentatrice Ellen DeGeneres, wat tot zeer intense media-aandacht leidde. Vorig jaar zei Heche in een interview dat haar relatie met DeGeneres ervoor gezorgd had dat ze op een zwarte lijst terechtkwam. “Ik heb tien jaar lang geen grote studiofilm kunnen doen”, zei ze.Sinds die tijd had Heche rollen in televisieseries als The brave, Quantico en Chicago P.D.

LEES OOK. Actrice Anne Heche stabiel na zwaar ongeval

 (sgg)

Vastgoed

Jobs in de regio