De typisch verlichte huizen. © rr

Lichtfeesten en San Luce beleven opnieuw volwaardige editie

Reet -

Wie dacht dat na drie weekends Tomorrowland de festiviteiten in Reet of Boom voorbij zijn, heeft het mis. Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus staat de 64ste editie van de Lichtfeesten in de Reetse wijk Predikherenvelden op het programma met ook wee een editie van het San Luce festival.

 

De Reetse Lichtfeesten, dat betekent vijf kilometer aan verlichte en versierde huizen en tuinen in de wijk Predikherenvelden. Daaraan koppelt de plaatselijke organisatie een volwaardig animatieprogramma.

Het is aangenaam wandelen doorheen de fraai verlichte straten. © rr

Zelfs de straatverlichting krijgt gekleurde lampenkappen terwijl verschillende gezellige bars, een volledig animatieprogramma en opnieuw een editie van het San Luce festival voor extra beleving zorgen. Het centrale middenplein in de wijk wordt tot een grote zomerbar uitgewerkt met daarrond eetkraampjes en kermisattracties. Vanaf 21u is er livemuziek.

Liefhebbers van speciale bieren kunnen terecht in de Trappistentaverne in de Sint-Jozefschool aan de Rozenlaan. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag kan je in de Azalealaan meedoen aan de straatzoektocht of kan je een plaatselijke fietsroute van 35 kilometer volgen die start en eindigt op het middenplein.

Fun4Kids

Ook de kinderen komen aan bod © rr

Op zaterdag vermeldt het programma als extra’s Fun4Kids vanaf 13.30 uur en de derde editie van de Lichtmarkt die start om 18u. Die avond en nacht is er dan het San Lucefestival met dans- en muziek op de Groeningeweide naast de wijk. De toegang hier is wel betalend.

Oldtimer auto’s en fietsen

Een beeld van de vorige retrokoers. © rr

Op zondag vertrekken tussen 12 en 13.30u oldtimerauto’s voor een zomerse rit in de Rupelstreek. Voor hun terugkeer wordt de wijk ingenomen voor de vierde editie van de Retro Fietskoers. Om 16 uur starten de ‘elite-amateurs’ met hun retrofiets voor 30 plaatselijke rondjes in de wijk.

Als afsluiter van deze driedaagse vindt om 20.00 uur op het middenplein in openlucht ‘Lichtfeesten Zingt’ plaats. Een live orkest en koor brengen dan de leukste meezingers en iedereen aan de zomerbar mag uiteraard meezingen.  (jw)

https://lichtfeestenreet.be/

https://www.sanlucefestival.be/

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio