©  EPA-EFE

Taiwan start militaire manoeuvres om reactie bij Chinese aanval te simuleren

Het Taiwanese leger is dinsdag gestart met militaire oefeningen, waarbij onder andere met scherp wordt geschoten, om de verdediging van de eilandstaat te simuleren in geval van een Chinese invasie. Dat heeft een journalist van het Franse persagentschap AFP vastgesteld. De oefeningen komen er op een moment dat ook Peking in de buurt grote militaire manoeuvres houdt.

Bron: BELGA

Legerwoordvoerder Lou Woei-jye bevestigde dat de oefeningen in de zuidelijke provincie Pingtung kort na 00.40 uur GMT (02.40 uur Belgische tijd) begonnen. De simulatie duurt twee uur, voegde hij er nog aan toe. 

De Taiwanese autoriteiten hadden de manoeuvres van dinsdag en donderdag aangekondigd. Lou zei dat de oefeningen reeds gepland waren en dat ze geen antwoord zijn op de aan de gang zijnde Chinese oefeningen.

Invasie

Intussen heeft ook de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken gereageerd. Hij zegt dat de militaire oefeningen van China in de buurt van de eilandstaat bedoeld zijn om een invasie “voor te bereiden” en het evenwicht in de regio te verstoren. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in Taipei. “China’s werkelijke bedoeling is de status quo in de Straat van Taiwan en de hele regio te veranderen”, klonk het.

Volgens de minister zoekt China naar excuses om militaire oefeningen uit te voeren en was het bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi zo’n excuus. Dat zei minister Joseph Wu. Volgens hem was het ook niet mogelijk om de drones, cyberaanvallen en fake news-campagnes in zo’n korte tijd voor te bereiden.

 ©  EPA-EFE

 ©  EPA-EFE

 ©  EPA-EFE

 ©  EPA-EFE

Vastgoed

Jobs in de regio