© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kopecky spurt naar winst op dernycriterium Wilrijk

De Jaarmarktprijs in Wilrijk is een succes geworden voor de tandem Chantal van den Broek-Blaak en Lotte Kopecky. De Nederlandse ex-wereldkampioene won de supersprint, waar een superpremie aan verbonden was. Ploeggenote Kopecky maakte in de eindspurt komaf met onder anderen Ellen Van Dijk.

De supersprint was het eerste onderdeel waar de twaalf rensters hun kunnen konden tonen, Chantel van den Broek-Blaak won. “Ik besefte dat positionering belangrijk was in dit soort proeven en draaide helemaal vooraan de laatste rechte lijn op en ging meteen fors door. Mooi meegenomen die superpremie van ruim 1.500 euro.” Na het geslaagde aperitief wachtte de rensters een wedstrijd achter derny‘s over 45 kilometer. Vooral het duo Sanne Cant-Kim Debaat roerde zich fel in de laatste tien ronden. ”Lotte is iets te snel aan de meet, dus hebben we - vergeefs - geprobeerd haar te verrassen”, aldus de veelvoudige kampioene veldrijden.

Ook Ellen Van Dijk deed nog een serieuze poging, ook zij faalde. “Kopecky kan ik normaal gezien niet kloppen in een sprint. Ik probeerde haar te slim af te zijn dat met een forse uithaal in de slotronde. Zonder succes.” In de laatste rechte lijn was er geen kruid gewassen tegen de tweevoudige ex-nationale kampioene, die dit jaar de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche won. “Ik heb me de laatst ronden koest gehouden omdat ik niet teveel energie wou verspillen. Ik wist me immers de snelste in die laatste rechte lijn. Dat ik daardoor goed vooraan moest zitten als we de laatste rechte lijn opdraaiden, besefte ik maar al te goed. Mijn gangmaker had dat ook goed begrepen. Ik ben vol aangegaan en dat volstond. Ik ben oprecht blij”, aldus nog de uit het naburige Schelle afkomstige Kopecky.

Vastgoed

Jobs in de regio