© ypw

Fransman met kilo cannabis in wagen aangehouden na achtervolging van Meer tot Waasmunster

De Fransman die donderdagavond in de buurt van de E17 in Waasmunster opgepakt werd na een achtervolging die op de E19 in Meer (Hoogstraten) was begonnen, is aangehouden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De politie kon de man stoppen door een van zijn banden lek te schieten en hij bleek in het bezit van een kilo cannabis.

blgBron: BELGA

De man reed weg van de politie in Hoogstraten toen die een controle wilde uitvoeren. De politie zette meteen de achtervolging in op de wagen met Franse nummerplaten, maar de bestuurder slaagde er lange tijd in uit de greep van de agenten te blijven. Naast de federale wegpolitie werden ook verschillende lokale politiezones voor bijstand opgeroepen. De vluchtende wagen reed de Antwerpse ring op en reed die helemaal af tot op Linkeroever, waar de bestuurder voor de E17 koos.

Ter hoogte van Waasmunster wou de man met zijn wagen op de politie inrijden. Die loste twee schoten in de richting van de banden, met één platte band tot gevolg. Uiteindelijk crashte het voertuig tegen de vangrail van de E17 ter hoogte van het Oost-Vlaamse Waasmunster. De bestuurder probeerde nog te voet verder te vluchten, maar hij kon snel gevat worden.

Het gaat om een 25-jarige Fransman. In zijn wagen werd één kilo cannabis aangetroffen. Hij werd afgelopen weekend voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde en aangehouden. De man verschijnt dinsdag voor de Dendermondse raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio