Het aantal deelnemers aan Edegem Loopt zit in de lift. © Stefan Dewickere

Edegem Loopt groeit verder met elektronische tijdregistraties en zelfgemaakte medailles

Edegem -

Na het invoeren van het nieuwe concept vorig jaar wil Edegem Loopt bij zijn tweede editie op 3 september weer een stap vooruit zetten. “Voor de volwassenen beginnen we met elektronische tijdregistraties”, licht Yves Muyters van de organiserende atletiekclub ABES Edegem.

Filip Spoelders

De jaarmarktloop of de oudere versie van de jaarlijkse jogging lokte tot voor enkele jaren niet meer dan driehonderd deelnemers. “Vorig jaar begonnen we met Edegem Loopt aan een nieuw concept en waren we meteen volzet met vierhonderd deelnemers. Nu zien we dat de deelnemers van vorig jaar zich al snel op voorhand inschrijven. Dit is een leuke bevestiging voor ons evenement.”

De tweede editie kent enkele kleine aanpassingen. “We gaan met elektronische tijdregistraties werken bij de volwassenen. Het zou mooi zijn dat we naar zeshonderd deelnemers kunnen groeien. Wanneer we dit aantal tijdens de voorinschrijvingen al bereiken, vervallen mogelijk de daginschrijvingen. De kinderen kunnen zich altijd inschrijven, ook de dag zelf”, zegt Yves.

Voor de kinderen zijn er verschillende afstanden. © Stefan Dewickere

De afstanden blijven dezelfde als vorig jaar met de Kids Run over 400 en 800 meter en twee kilometer. De langere afstanden gaan over 5 en 10 kilometer en een 10 Mijl. Tegenover vorig jaar wordt de richting van het parcours omgedraaid.

“We vertrekken in de Kontichstraat in het verlengde van het Gemeenteplein en de aankomst bevindt zich in de Terelststraat waar we tussen sporthal Den Willecom en VTC Kruispunt een autoloze finishzone inrichten. De eerste drie mannen en vrouwen van de drie afstanden krijgen trouwens een unieke medaille. Eén van onze leden ontwierp en maakte ze zelf door ze te graveren.”

Inschrijven voor Edegem Loopt kan online tot en met 31 augustus, of tot het evenement volzet is.

De zelfgemaakte medailles werden verfijnd gegraveerd. © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio