Tim Küsters met zijn partner Tim willen iedereen de mogelijkheid op kinderen geven. © Filip Spoelders

Lintse finalist van Mr. Gay Belgium ijvert tijdens Antwerp Pride voor koppels met kinderwens

Lint -

De vijftiende editie van de Antwerp Pride gaat woensdag van start. Voor Lintenaar Tim Küsters, die in de finale van Mr. Gay Belgium staat, beloven het drukke dagen te worden en zet zich in het bijzonder in voor de mensen uit zijn gemeenschap met een kinderwens.

Filip Spoelders

“Woensdag ben ik aanwezig op het openingsfeest en tijdens de Antwerp Pride-parade van zaterdag staan we met alle finalisten op één van de wagens om door de stad te trekken. Tot slot ga ik zondag naar de Pride Village”, zegt Tim.

Met de verschillende aanwezigheden wil Tim natuurlijk zijn finaleplaats in de kijker zetten, maar hij wil nog meer onder de aandacht brengen. “Tijdens Mr. Gay Belgium mogen we ons inzetten rond een eigen gekozen thema. Ik doe dit voor de LGBTQIA+ gemeenschap met een kinderwens. Mijn partner Tim heeft twee kinderen uit een vorige relatie. Dus eigenlijk is mijn kinderwens vervuld. Ik heb het geluk dat Nick en Lissa me zeer snel hebben geaccepteerd. Ondanks dat ik in het begin van hun tienerjaren in hun leven kwam, hebben ze dit knap opgepakt. Hun vader was voor mij namelijk samen met een vrouw.”

Maar Tim wil dat ieder koppel van hetzelfde geslacht van dit kindergeluk kan genieten. “In mei 2006 werd in België de wetgeving rond adoptie voor koppels van hetzelfde geslacht goedgekeurd. We zijn 2022 en het gaat helemaal nog niet vlot. Zo zijn er maar negentien landen waar adoptie voor deze koppels mogelijk is. Rond draagmoederschap is er helemaal geen wetgeving. Ik hoop dit thema meer onder de aandacht te brengen zodat het bijvoorbeeld in de media en zelfs in het onderwijs wordt besproken. Voor toekomstige generaties uit onze gemeenschap moet het makkelijker worden om de kinderwens te realiseren. Nu is het een moeilijke zoektocht naar de mogelijkheden.”

MEER OVER Antwerp Pride

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio