Propere straten tegen eind augustus. © DVH

Stabroekse straten worden schoongeveegd

Stabroek -

De tweede veegronde van dit jaar wordt uitgevoerd eind augustus. Alle straten worden geveegd, met uitzondering van de straten waar de gemeente niet kan vegen met de grote veegwagen.

De veegwerken beginnen om 6u en er wordt geveegd tot 17u. Er wordt gevraagd om je wagen elders te parkeren als de veegwagen op komst is. De projectstraten zijn verdeeld in verschillende zones en daar geldt een integraal parkeer- en stilstaanverbod, dat wordt gehandhaafd door de politiezone.  ( )

In een projectstraat wordt het veegwerk volledig uitgevoerd, inclusief de goten. Een volledig parkeerverbod in alle straten van een zone is niet haalbaar, niet voor de inwoners die dan geen uitwijkmogelijkheden hebben om te parkeren en niet voor de handhavers. De uitvoerder van de werken kan steeds te maken krijgen met een tegenslag zoals een panne aan een veegwagen. Dit heeft uiteraard impact op de planning. De aannemer is dan verplicht het veegwerk in te halen op een andere dag.

De projectstraten in zone 2 zijn: Acacialaan, Kastanjelaan, Populierenlaan, Wilgenlaan. De veegploeg komt hier op dinsdag 23 augustus. In zone 3 wordt er geveegd op woensdag 24 augustus. Dat gebeurt in de Akkerstraat. Zone 4 omvat Geelvinckstraat, Grimaldilaan en Lassonhoflaan. Hier passeert de veegploeg op donderdag 25 augustus. Dezelfde dag gaat de veegploeg ook aan de slag in de Sint-Catharinastraat en Esdoornlaan. Info: www.stabroek.be (evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio