Bewoners Anneke, Vicky, Wendy en Francis zijn de geluidshinder meer dan beu. © Jan Brys

Bewoners zijn lawaaierige vrachtwagens beu: “Verschillende buren zijn al verhuisd”

Brasschaat -

De bewoners van de Prins Kavellei in Brasschaat zijn het meer dan beu. Zij klagen voornamelijk over de geluidsoverlast veroorzaakt door het vrachtvervoer van en naar het Technisch Centrum van de gemeente. Vervangend waarnemend burgemeester Bruno Heirman (N-VA) stelt dat er extra aandacht wordt gegeven aan het rijgedrag van het personeel.

De bewoners hebben het probleem laten vaststellen door de politie. “De agent die hier een uurtje heeft gezeten, schreef in het verslag dat de naden van de betonplaten trillingen en lawaai veroorzaken. Dit lawaai is zeer goed waarneembaar binnen in de woning. Dat is toch duidelijk”, zegt bewoner Francis Thys.

“We zijn al lang in dialoog met het gemeentebestuur maar worden telkens met een kluitje in het riet gestuurd. Wij zien maar één oplossing: het wegdek van die toegangsweg vervangen. Er wordt ook te snel gereden en dat begint al ’s ochtends vroeg. Uitslapen is er niet meer bij. In de onmiddellijke omgeving hier zijn al minstens vier buren verhuisd. Het is trouwens altijd iets: de bouw van een aantal nieuwe woningen hier is nog maar pas achter de rug. Of er wordt al opnieuw begonnen met de bouw van een nieuwe school hier even verderop. Dat brengt telkens heel wat zwaar verkeer met zich mee en het is hier al zo druk.”

Personeelsparking

“Op een bepaald ogenblik mochten we na de kantooruren gebruik maken van de personeelsparking van het technisch centrum. Dat is nu plots gedaan. In de straat vind je amper nog parkeerplaats”, vervolgt Francis.

Bruno Heirman, die waarnemend burgemeester Philip Cools vervangt, stelt dat het gemeentebestuur in dialoog is gegaan met de bewoners. Binnen de werking van het gemeentemagazijn wordt aandacht gegeven aan het rijgedrag. “Zo willen we de hinder tot een minimum beperken. Naast de snelheid zal er ook extra aandacht gaan naar het goed zekeren van materialen op de wagens om het geluid te beperken. Het gebruik van de parking staat hier los van. We zien er wandelaars, verkeer van bewoners en spelende kinderen. Het betreft een technisch bedrijfscentrum met verschillende zware verkeersbewegingen. Daarom leek het ons nodig om het geheel opnieuw te bekijken als een exclusief bedrijventerrein. Veiligheid primeert”, aldus Bruno Heirman.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio