Ecocentrum De Goren in Mol doet dienst als vaccinatiepunt. © Tommy Maes

Baldemore combineert vaccinaties in Ecocentrum en huis- en bedrijfsartsen

Balen, Dessel, Mol, Retie -

De eerstelijnszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie) wil in september de tweede boosterprik van het coronavaccin gecombineerd organiseren in Ecocentrum De Goren en bij huis- en bedrijfsartsen. Voor dat laatste werkt de eerstelijnszone mee aan een proefproject.

De eerstelijnszones bereiden zich voor op een nieuwe vaccinatiecampagne waarbij iedereen vanaf 18 jaar een tweede boosterprik tegen het coronavirus kan halen voor de komende winter. Dat is ook het geval voor de eerstelijnszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie).

“We werken aan een gecombineerde aanpak”, vertelt Sarah Verherstraeten van Baldemore. “Omdat het grote vaccinatiecentrum op site De Zwaan het afgelopen jaar al is opgeruimd, doet Ecocentrum De Goren in Mol dienst als vaccinatiepunt. Daarnaast zoeken we uit of we ook vaccinaties kunnen organiseren bij huisartsenpraktijken en bedrijfsartsen. Zo hebben we het afgelopen jaar al een proefproject georganiseerd waarbij medewerkers van het SCK en VITO zich op de werkvloer konden laten vaccineren. We willen nu tegen september uitzoeken of we vaccinaties kunnen organiseren bij huisartsen en bedrijven. In ieder geval is daar al veel bereidheid voor, maar het moet uiteraard ook praktisch haalbaar zijn en de dagelijkse werking niet bemoeilijken.”

De eerstelijnszone organiseerde dit jaar op het SCK een proefproject rond vaccinatie op de werkvloer. © Tommy Maes

Sinds de afbraak van het vaccinatiecentrum De Zwaan wordt Ecocentrum De Goren al gebruikt als vaccinatiepunt. “Deze zomer konden onder meer tachtigplussers en mensen met een lagere immuniteit er hun tweede boosterprik halen”, zegt Verherstraeten. “Daarnaast konden er verhuizers terecht voor hun basisvaccinatie, net als kinderen die recent 5 jaar zijn geworden en personen die in aanmerking komen voor hun eerste booster.”

(mto)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio