Reggae Geel verliep in een gemoedelijke sfeer en zonder incidenten, meldt de politie/ © Bert De Deken

109 festivalgangers betrapt op drugsbezit tijdens Reggae Geel

Geel -

De politieploegen van de zone Geel-Laakdal-Meerhout betrapten afgelopen weekend 109 bezoekers op het bezit van verdovende middelen tijdens Reggae Geel, dat verder vlot en bijzonder rustig verliep.

De evaluatie van de lokale politie Geel-Laakdal-Meerhout (GLM) na twee avonden en een volledige dag Reggae Geel luidt dat het festival in een erg gemoedelijke sfeer bij zomerse temperaturen verliep. “Dankzij de inzet van agenten in verkeers-, fiets- en motorploegen en de grondige briefing van seingevers waren er nauwelijks files en verliep zowel de in- als de uittocht zeer vlot. En tijdens het festival werden er ook geen gerechtelijke feiten of grensoverschrijdend gedrag aangegeven”, klinkt het.

Klassiek is wel dat nogal wat festivalgangers geestesverruimende middelen op zak bleken te hebben. 109 bezoekers moesten een onmiddellijke schikking betalen voor het bezit van verdovende middelen, voornamelijk cannabis. Dat is aanzienlijk meer dan de 48 betrapten bij de vorige editie in 2019, maar wel minder dan de 124 in 2018.

“Onze ploegen trokken zeventien rijbewijzen in omdat de bestuurder onder invloed van verdovende middelen reed, twee anderen kregen een proces-verbaal omdat ze te veel alcohol gedronken hadden. Daarnaast zijn twee boetes uitgeschreven omdat de bestuurder geen geldig keuringsattest kon voorleggen, is één voertuig in beslag genomen bij gebrek aan geldig verzekeringsbewijs en kregen drie personen een boete omdat ze hun voertuig hadden toevertrouwd aan een iemand die onder invloed was.”

Op de website van de politie is een lijstje te zien met gevonden voorwerpen na Reggae Geel. (ho)

www.pzglm.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio