De oude Unic duikt weer op in het straatbeeld, straks wordt het Uniq. © Elke Lamens

Oude Unic-supermarktborden duiken op bij verbouwing tot Uniq

Brecht -

De hoofdbibliotheek heropent in oktober in Uniq op de Gemeenteplaats. De verhuizing kadert in de verbouwing van het gemeenschapscentrum Jan vander Noot tot gemeentehuis. De naam was een knipoog naar Unic, de supermarkt van weleer. Dat is nu heel duidelijk te zien.

Er wordt hard gewerkt om het pand van de oude supermarkt te verbouwen naar een bibliotheek en ruimten voor verenigingen en kleine culturele activiteiten. Bij de werkzaamheden worden leuke ontdekkingen gedaan. Zo verschenen er onder de borden van Carrefour market die er tot vorig jaar in gevestigd was, nog oude panelen van Unic, de vorige supermarkt. Voor oudere inwoners moet dit een vertrouwd beeld zijn.

Voor de oudere inwoners is dit een vertrouwd beeld. © Elke Lamens

“Dit maakt ook meteen duidelijk waar de nieuwe naam Uniq vandaan komt”, bevestigt cultuurschepen Frans Van Looveren (CD&V). “We kozen wel voor een q ipv c op het einde om er een eigen twist aan te geven.” “De platen behouden kan niet, want ze zijn te veel beschadigd. Maar we denken er wel aan om de kleuren van Unic te verwerken in het gebouw. Daarrond gaan we nu creatief aan de slag.”

De kleuren worden wel behouden, de borden zelf niet. © Elke Lamens

De borden zijn niet de enige mooie verrassing. “In het pand ontdekten we ook mooie oude balken. Die worden wel behouden, want passen volledig in de geplande industriële look. De architect is flexibel genoeg om met nieuwe vondsten rekening te houden bij de herinrichting van hert gebouw.” Dit brengt geen vertragingen met zich mee, “de werken zitten op schema”, benadrukt de schepen.

 (ella)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio