De tak brak af toen er weinig wind was. © ram

Bomen in Groenewoud ondergaan inspectie nadat tak plots is afgebroken

Hoogstraten -

In de straat Groenewoud in Hoogstraten brak vrijdag een grote tak af van een boom naast de weg. Volgens een buurtbewoner zijn de bomen in slechte staat en moeten ze best vervangen worden.

De gesneuvelde tak van enkele meters lang lag afgelopen weekend naast de boom. Dat de tak kon afbreken ondanks dat er weinig wind stond, baart een buurtbewoner zorgen.

“Er zijn de voorbije maanden al meer takken van bomen plots afgebroken. Tijdens een felle windvlaag in de winter zijn zelfs twee bomen omgewaaid. Dat heeft nog geen ongelukken tot gevolg had, maar het toont wel aan dat de toestand van de bomen niet goed is. Misschien komt het ook door de droogte. Volgens mij is het beter om de bomen te verwijderen en te vervangen door nieuwe exemplaren.”

“Volgens onze groendienst zijn de bomen in Groenewoud nog in relatief goede staat”, zegt schepen van Groenvoorziening Piet Van Bavel (Hoogstraten Leeft). “Voor alle zekerheid gaan we deze week ter plekke een controle doen om de situatie in kaart te brengen.” (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio