Politie neemt drugs en meer dan 100.000 euro in beslag tijdens controle van handelszaken

Antwerpen, Deurne -

Tijdens een gecoördineerde actie heeft de Antwerpse politie verschillende handelszaken gecontroleerd in Antwerpen en in Deurne. De politie werd daarbij bijgestaan door onder meer de douane, de stadsdiensten en de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening). In totaal werd meer dan 100.000 euro cash geld in beslag genomen.

nelo, jtp

In een zaak in de Bisschoppenhoflaan vond de politie twee zakken gevuld met ongeveer 18.000 euro cash. “Er werden ook meerdere verpakkingen met in totaal 67 gram cannabis aangetroffen”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. “De twee aanwezige werknemers en ook de zaakvoerder, die wat later aankwam, zijn gearresteerd.” Het geld en de drugs werden in beslag genomen, door een vermoeden van handel in drugs werd het pand verzegeld.

Verder onderzoek bracht nog een tweede vestiging van de vennootschap aan het licht. “Het gaat om een pand op de Sint-Katelijnevest”, gaat Migom verder. “Daar werd een tweede zaakvoerder gearresteerd nadat er 28.000 euro cash, een groot mes, CBD-producten en twee potten met vermoedelijk xtc en amfetamines in werden gevonden. Alles werd in beslag genomen en het pand werd verzegeld.”

 © Politie Antwerpen

Bij de zaakvoerders thuis volgden huiszoekingen. Op één van de adressen vond de politie opnieuw een bijzonder grote hoeveelheid cash geld en vijftien nieuwe simkaarten. Het onderzoek werd verdergezet en zo werd ook de auto van de tweede zaakvoerder gevonden, waar nog 34.440 euro zat opgeborgen. Tot slot zijn er ook verschillende inbreuken vastgesteld in het kader van de uitbatingsvergunningen.

Alles samen werd meer dan 100.000 euro cash in beslag genomen. Vier verdachten werden gearresteerd, één werd aangehouden en een tweede is vrij onder voorwaarden. (jtp, nelo)

De verzegelde handelszaak op de Bisschoppenhoflaan in Deurne. © jtp

De verzegelde handelszaak op de Sint-Katelijnevest in Antwepren. © jtp

 © jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio