In het vaccinatiecentrum in Weelde worden weer prikken gezet. © Bert De Deken

Voormalig klooster op campus Sint-Elisabeth wordt vaccinatiecentrum voor herfstbooster

Turnhout, Weelde -

De eerstelijnszone (ELZ) Kempenland bereidt de boostercampagne van dit najaar voor. Het vaccinatiecentrum in Weelde (Ravels) blijft, maar in Turnhout is voor een andere locatie gekozen.

Ronny van den Ackerveken

In de vroegere NAVO-hallen in Weelde zijn bij de vorige vaccinatierondes ook al prikken gezet. In Turnhout gebruikte ELZ Kempenland een deel van de oude Philipssite om de bevolking te vaccineren.

“Ons budget laat niet toe om daar opnieuw een vaccinatiecentrum te zetten”, zegt ondervoorzitter Luc Op de Beeck. “Daarom is gekozen voor het voormalige klooster op de campus Sint-Elisabeth van AZ Turnhout. Dat vaccinatiecentrum is bedoeld voor de inwoners van Turnhout. De bevolking van de negen andere gemeenten in onze ELZ krijgt een uitnodiging om naar Weelde te komen. Wie geen eigen vervoer heeft, bieden we wel de mogelijkheid om met het openbaar vervoer naar het vaccinatiecentrum in Turnhout te komen.”

De uitnodigingen voor een vaccinatie volgen binnenkort. “We hopen dat 75% van de bevolking zich laat vaccineren”, zegt Luc Op de Beeck. “De mensen boven de 65 jaar en personen met een verzwakte immuniteit zouden tegen eind september een prik gekregen moeten hebben. De richtdatum voor de rest van de bevolking is 31 oktober.”

www.elzkempenland.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio