Nieuwkomer Yannis Van Parys mocht door een blessure meer minuten maken dan verwacht: “Ik trainde donderdag voor de eerste keer mee. Een basisplaats kon ik dus zeker niet opeisen.” © Mpics

Nieuweling Yannis Van Parys pikt na spannende strafschoppenreeks meteen Geels bekersucces mee: “We trokken het winnende lotje”

ASV Geel stoot door naar volgende ronde van de Beker van België, maar dat heeft bloed, zweet en tranen gekost. Werd vorige week eersteprovincialer Zoersel nog simpel opzijgezet, dan was derdeklasser Aalter gisteren van een ander kaliber. Dat werd duidelijk vanaf de eerste minuut. De Oost-Vlamingen zorgden meteen voor evenwicht en speelden een volwassen partij voetbal.

Marc Kempen

Aandachtig toeschouwer was nieuweling Yannis Van Parys, die als invaller op de Geelse bank had plaatsgenomen. “Ik gaf maandag mijn akkoord en trainde donderdag voor de eerste keer mee”, zegt de 27-jarige voetballer. “Een basisplaats kon ik dus zeker niet opeisen, ik was al blij dat ik de wedstrijdkern zat. Zelf vond ik dat Aalter zich ver liet terugzakken. Het mikte eigenlijk alleen op de omschakeling. Zo’n ploeg is natuurlijk moeilijk te bespelen. Uiteindelijk werd het een match met weinig kansen. Zelf hadden we het moeilijk om de bezoekende verdediging open te wrikken en Aalter zorgde ook maar voor enkele gevaarlijke fases.”

De match leek lange tijd in het voordeel van Aalter beslecht te worden. De gelijkmaker viel pas zeven minuten voor tijd. “Dat bewijst nog maar eens dat je er altijd moet blijven in geloven. Die ene kans komt er altijd. In die laatste fase hebben we ook veel druk gezet. Als je over het gestalte van N’Zo, Vrijens en Alleoni beschikt, dan is dat zeker een wapen. De gelijkmaker was zeker verdiend. En in de slotfase zorgde Kreydt bijna nog voor de winnende treffer.”

Maar uiteindelijk waren het de strafschoppen die zouden beslissen over de kwalificatie. Van Parys trapte de vierde Geelse strafschop binnen. “Strafschoppen, dat is een loterij. Je kan die bal alleen met overtuiging inschieten. We trokken deze keer het winnende lotje en daar moeten we blij mee zijn.”

Op zoek naar zekerheid

De voetballer uit Schoten kon dus juichen met zijn ploegmaats. Hij kreeg uiteindelijk meer minuten dan verwacht. Acht minuten na de rust mocht hij de uitgevallen Van Broeckhoven vervangen. “Xandro viel uit met een spierblessure, nadat ik al een tijdje opgewarmd had. Ik was er dus klaar voor. Zoals ik klaar was voor deze wedstrijd. Ik bleef altijd bezig door individueel te trainen en bij Zwarte Leeuw actief te zijn. Daar speelde ik vorig seizoen en kreeg ik de toelating om mee te trainen. Hoopte de club nog op een laat akkoord? Dat zat er echt niet in, want contractueel geraakten we er niet uit. Ik ben wel blij dat ik onderdak vond bij Geel, zodat de onzekerheid weg is. In de gesprekken met Geel werd duidelijk dat de club mij als linkerflankverdediger wil uitspelen. Maar goed, alles kan zo snel veranderen. Dit keer speelde ik ook centraal. Ik mis nog een beetje matchritme, maar dat loopt wel los. Ik speelde eerder bij Berchem, Lyra, Lyra-Lierse en Zwarte Leeuw. Ik ken dus dit niveau en weet dat ik dit aankan. Dikwijls de nul houden en voor veel assists zorgen, dat zijn mijn persoonlijke doelstellingen.”

Vastgoed

Jobs in de regio