Andy Van Hoof (links) kijkt al vooruit naar de komende weken. “We moeten klaar zijn voor de volgende bekerronde tegen Patro.” © GOYVAERTS

Berchem Sport swingend voorbij Durbuy in beker: “Er zat bij momenten muziek in onze acties”

De eerste horde in het bekeravontuur is genomen. Berchem Sport won gisteren op eigen veld met 3-0 van Durbuy, liet een frisse en gretige indruk en trakteerde de vele supporters op een aangename voetbalnamiddag. Drie fantastische doelpunten maakten het plaatje compleet.

Mark De Cleene

Andy Van Hoof (26) begon als spits aan de wedstrijd, maar eindigde als rechtsachter. “Ik doe mijn stinkende best, elke wedstrijd opnieuw”, zegt Van Hoof. “Dat is mijn opdracht. De keuze van de posities, dat is het werk van de coach. Zowel in de aanval als achteraan probeer ik nuttig te zijn voor het team.”

De polyvalente rechtervoet deed inderdaad wat van hem gevraagd werd. Constant aanspeelbeer, lopend in de vrije ruimte en betrokken bij meerdere vloeiende aanvalsacties. Ook zijn assist voor het derde doelpunt mocht gezien worden. “Bij die actie had ik wel wat geluk, maar ik ontweek inderdaad een viertal tegenstanders alvorens de voorzet naar Driss Amali te trappen. Veel belangrijker is onze ploegprestatie. De basisspelers begonnen scherp en de invallers toonden gretigheid en brachten iets extra. We hebben al zware trainingsweken achter de rug, maar bij momenten zat er toch muziek in onze acties. Dat ziet er dus veelbelovend uit.”

Het lijkt inderdaad dat geel-zwart verder staat dan in deze periode vorig jaar. “We hebben nog werk hoor en misschien liet de tegenstander ons ook te veel ruimte. Morgen begint alweer de voorbereiding op een volgende uitdaging. We proberen elke training beter te worden en hopen elke wedstrijd te winnen. Met die ingesteldheid moeten we straks klaar zijn voor de volgende bekerronde tegen Patro Eisden en voor de competitiestart in september.”

MEER OVER Berchem Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL