Esteban Casagolda (rechts, hier in duel met Senne Vanderheyden) opende de score voor Lokeren-Temse. “Toen we snel achterkwamen, vreesde ik eventjes het ergste”, aldus Nijlen-speler Beau Struyf. © Geert De Rycke

Nijlen ondanks knappe prestatie op Lokeren-Temse uitgeschakeld: “We hebben laten zien dat we kunnen voetballen”

Nijlen kon gisteren met opgeheven hoofd Daknam verlaten. Na een sterke match verloor het met 2-1 van Lokeren-Temse en ligt het dus uit de beker. Echt ontgoocheld waren de spelers niet, ze waren vooral blij met het geleverde spel. Ook Beau Struyf kon tevreden terugkijken op zijn match. “Zelfs de supporters van Lokeren-Temse kwamen ons zeggen dat ze verbaasd waren over ons niveau.”

Gino Van Looy

“We waren natuurlijk als underdog naar Lokeren afgereisd”, zegt Struyf. “Toen we snel achterkwamen, vreesde ik eventjes het ergste, maar het tegendeel was waar. We bleven voetballen en nog voor de rust konden we na een stilstaande fase op gelijke hoogte komen. Toen ik naar de bank keek, zag ik iedereen ook glimlachen, we geloofden wel in een stunt. Tijdens de rust zeiden we dat het allemaal nog kon. Maar na de pauze kwam de thuisploeg meer opzetten en kwam ze na een mooi doelpunt opnieuw op voorsprong. Bij ons was het een beetje op, hoewel we nog van alles probeerden. We kwamen er nog enkele keren dichtbij, maar het mocht niet zijn.”

Onder de indruk van sfeer

Ontgoocheld was Struyf niet. “Het was een goede match tegen een sterke tegenstander, daar moeten we ons aan optrekken. Voor het vertrouwen in de groep is dit zeker een opsteker. Er was ook best wat volk afgezakt naar het stadion. Toen ze begonnen te zingen, maakte dat wel wat indruk, dat kom je in derde afdeling niet veel tegen. Het mooiste was dat de supporters achteraf kwamen zeggen dat ze echt verbaasd waren over ons niveau. Ze hadden verwacht om een match te zien waarin het 5-0 ging worden, maar dat viel anders uit.”

De vorige seizoenen zat Struyf altijd in de kern bij Nijlen, maar hij stond niet zo vaak in de basis. Dit jaar hoopt hij meer te mogen starten. “Ik was tevreden over mijn match en ook in de vorige oefenmatchen mocht ik vaak starten, ik ben dus op de goede weg. Mijn favoriete positie is als aanvallende middenvelder, waar ik nu ook stond. Ik ben 22 jaar en dat is een leeftijd dat ik stilaan moet gaan spelen.”

Struyf hoopt dat Nijlen in de eerste helft van het klassement kan meedraaien. “Vorig seizoen speelden we een geweldige eerste ronde, in de tweede ronde was het een pak minder. We eindigden elfde, als we ons niveau langer kunnen aanhouden, moeten we zeker op een plaats rond de top vijf mikken. We hebben in elk geval laten zien dat we kunnen voetballen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beker van België