De Laet viert de overwinning van Antwerp na het laatste fluitsignaal. ©  Isosport

REACTIES. De Laet: “We zijn volwassener dan vorig jaar”

Antwerp is uitstekend aan het seizoen begonnen. Zondagavond pakten de jongens van Mark van Bommel ook tegen OH Leuven de drie punten: 4-2. Marc Brys en co laten zich wel niet onbetuigd door eerst op voorsprong te komen, en na de rust de gelijkmaker te scoren. Maar Balikwisha (tot twee keer toe) besliste de match alsnog in het voordeel van de thuisploeg. Met deze overwinning is de Great Old de koploper in de competitie.

havg, dige

Toby Alderweireld rijdt met Antwerp foutloos parcours: “Niets kan ons van de wijs brengen”

Na een paar rustdagen maakte Toby Alderweireld zijn rentree in de Antwerpse basis. “Door vier wedstrijden in twee weken tijd te spelen moest ik even mijn verstand gebruiken. Ik voelde in de week wat stijfheid, terwijl ik nu weer kon knallen.”

Antwerp zette OHL verdiend opzij, maar kende wel een lastig halfuur. “Dat kwam eigenlijk door hen”, analyseerde Alderweireld de beginfase. “Zij pakten heel veel risico’s, door één tegen één te spelen. Daardoor gaven we wel eens een kans weg, of leken sommige momenten gevaarlijk. Uiteindelijk straften we hun aanpak af en wonnen enorm verdiend.”

Zowel na de 0-1 als na de 2-2 panikeerde Antwerp niet. “We spelen met een duidelijk plan. Niets kan ons van de wijs brengen. Mentaal bleven we sterk.” In een sterk slot etaleerde de Great Old hoeveel voetbal er in de ploeg zit. “Dit is wat de coach wil zien: mooi voetbal, maar knokken wanneer het moet. Antwerp teerde in zijn geschiedenis op vechtlust. Om bovenaan mee te draaien willen we er kwaliteit aan toevoegen. Aan onze goals gingen enkele mooie looplijnen vooraf.”

Met 9 op 9 legt Antwerp als enige een foutloos parcours af. “We lossen de hoge verwachtingen voorlopig in. Of we nu de uitgesproken titelkandidaat zijn? Dat is héél vroeg. We moeten nu puur naar onszelf kijken en nog verder groeien. Deze start geeft hoop voor de rest van het seizoen”, besloot Alderweireld, die nog meegaf dat hij donderdag in de Europese return gewoon inzetbaar is. “Soms is één wedstrijd rusten genoeg.” (knipoogt)

 ©  BELGA

Uitblinker in de schaduw Yusuf: “We verstaan elkaar prima op het middenveld”

Een van de uitblinkers in de schaduw, maar daarom niet minder belangrijk, was alweer Alhassan Yusuf. De revelatie van afgelopen jaar trekt de lijn gewoon door. “Ik zit in een geweldige vorm en ook het middenveld met Pieter (Gerkens, red.) en Radja (Nainggolan, red.) draait lekker. We verstaan elkaar prima.”

Zo rustig Yusuf zich door de catacomben van het Bosuilstadion begeeft, zo alomtegenwoordig is hij op het veld. “Die mindset hoort bij mijn rol. Als defensieve middenvelder tracht ik de partij onder controle te houden en voortdurend te communiceren met mijn ploegmaats.” Yusuf is het verlengstuk van de coach, die vroeger op dezelfde positie stond. “Hij maakt alles veel gemakkelijker voor mij. Zowel op training als in wedstrijden geeft hij me tips over tactische discipline en hoe ik positie moet kiezen.”

 ©  Isosport

Van Bommel: “Een match om van te genieten”

Mark van Bommel was tevreden met wat zijn jongens op de mat hebben gebracht. “Ik heb het even kunnen laten bezinken, maar ik kan je zeggen: ik heb ervan genoten. Van de partij en het voetbal dat we hebben gebracht. We hebben twee keer gereageerd na een tegenslag en de jongens zijn blijven gaan. Dat, en het publiek erachter… het werkte aanstekelijk. Zo liep ik ook tegen een domme gele kaart aan. Niet slim van me. Of we het eerste halfuur minder waren? Ben ik het niet mee eens.”

En zo is Antwerp de enige ploeg die nog met een perfect rapport kan thuiskomen. “We gaan niet over titelkansen praten, jongens. We zijn drie speeldagen ver. Zeven weken is deze groep ver in dit seizoen. Maar dat wij de enige ploeg zijn met negen op negen, zegt wel iets over de competitie. Eens snel even winnen van die of die ploeg, dat kan gewoonweg niet. Er komen nog heel veel matchen. Altijd maar donderdag-zondag, donderdag-zondag”, blikt de Nederlandse coach vooruit op de drukke weken.

 ©  BELGA

Ritchie De Laet ziet verschil met vorig jaar: “We maken een match makkelijker dood”

Ritchie De Laet zette met een hakje de gelijkmaker in gang en gooide de 2-1 voor de voeten van Michael Frey. “De score doet het misschien niet uitschijnen, maar we hadden de partij bijna volledig onder controle”, liet de rechtsachter zijn licht schijnen op de derde opeenvolgende competitiezege. “We wisten dat ze na de 2-2 gingen komen, maar ook dat er dan voor ons meer ruimte kwam te liggen.”

Na de 3-2 van Balikwisha, kwam de Great Old eigenlijk niet meer in de problemen. “We zijn volwassener dan vorig jaar. We kunnen een match nu ook echt doodmaken. Vorig seizoen bleven we soms naar voor lopen, terwijl dat eigenlijk nergens meer voor nodig was. Nu lag het spel het laatste kwartier meer stil dan dat er gevoetbald werd. Er zijn ervaren jongens bijgekomen en dat zie je”, besloot De Laet.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Aanvalslinie schitterde tegen OHL

Vastgoed

Jobs in de regio