Brouwerij Schietveld viert tiende verjaardag met een paar honderd liefhebbers van hun felgesmaakte bieren. © Elke Lamens

Kolonel en Sergeant verenigen zo’n driehonderd liefhebbers op eerste decennium van hobbybrouwerij Schietveld

Brecht -

Zo’n driehonderd bierliefhebbers gingen zondag in op de uitnodiging van hobbybrouwerij Schietveld om hun tiende verjaardag te vieren. Daarop werd uiteraard geklonken met de Kolonel en Sergeant van eigen makelij.

Het was gezellig druk in de wijk Hoek zondagnamiddag. Heel wat bierfans zakten af naar Brecht om er in gezelschap te genieten van een donkere Kolonel of blonde Sergeant. Deze twee bieren brouwden de vier vrienden van brouwerij Schietveld zelf.

Gezellig keuvelen met een Kolonel of Sergeant. © Elke Lamens

De Kolonel behaalde in 2013 zelfs meteen een zesde plaats op de wedstrijd van Bierland, die brouwingrediënten verdeeld, op meer dan honderd inzendingen. Het bier valt tien jaar later duidelijk nog steeds in de smaak.

Gezellig keuvelen met een Kolonel of Sergeant. © Elke Lamens

Intussen kwam er ook de blonde Sergeant bij. Die vloeide bij dit zomerse weer ook vlot uit de tap. De brouwvrienden hadden een hele namiddag de handen vol met tappen en schenken. Daarnaast waren er ook boterhammen met spek en zorgde ’t Aksident voor de ambiance.

  (ella)

‘t Aksident zorgde voor de vrolijke noot. © Elke Lamens

 

Vastgoed

Jobs in de regio