De TRAPP-verzorgingsproducten, waaronder de beroemde biershampoo waren opnieuw erg in trek op de zomerwinkel in de abdij. © Elke Lamens

Brechtse trappistinnen verwelkomen ruim 2.500 bezoekers en buitenlandse tv-ploegen in hun zomerwinkel

Brecht -

Met ruim 2.500 bezoekers kunnen de Zusters Trappistinnen tevreden terugblikken op hun zomerwinkel. De biershampoo en de TRAPP-verzorgingsproducten bleken opnieuw het populairst. De Poolse en Duitse televisie kwamen langs en maakten al meteen een nieuwe afspraak voor een uitgebreidere reportage over de Brechtse zusters.

De zomerwinkel kon opnieuw in vol ornaat openen zoals in het pre-coronatijdperk. De opkomst was ook opnieuw zo groot. “Tijdens corona vorig jaar mochten we toch nog zo’n 1.500 bezoekers verwelkomen in onze weliswaar beperkte zomerwinkel. Dit keer vonden opnieuw ruim 2.500 mensen de weg naar onze abdij”, reageert abdis zuster Katharina tevreden.

Naast verzorgingsproducten is er ook zacht badlinnen. © Elke Lamens

Opnieuw waren alle eigen producten te koop in de zomerwinkel, maar ook van andere abdijen, zoals confituur van Klaarland, thee uit Congo en trappistenbier en - kaas van Westmalle.

Kaas en bier van de Westmalse trappisten is een vaste stand op de zomerwinkel. © Elke Lamens

Confituur en thee uit andere abdijen. © Elke Lamens

Bij de cafetaria binnen was ook een tweedehandse boekenmarkt opgesteld en konden de kleinsten eendjes vissen. Het mooie weer nodigde bezoekers ook uit om in de buitencafetaria gezellig na te praten.

Het mooie weer nodigde uit om buiten te genieten binnen de abdijpoorten. © Elke Lamens

Voor hun zomerwinkel konden de zusters opnieuw rekenen op de hulp van zo’n dertig vrijwilligers.

 (ella)

Tweedehands boekenmarkt. © Elke Lamens

Vastgoed

Jobs in de regio